Musik
Länkar
Kontakt
Skrivet
Gästbok

Välkommen!

7 okt 2017
Sitter bak i turnebussen, medans vi tuffar genom Sverige. Lång resa idag, från Korpikylä (där vi sov inatt efter gig i Övertorneå) till Robertsfors. Vi har nu gjort första veckan av vår Norrlandsturne med "Gryning. Tid för Goda Nyheter."
Jag känner så starkt att vi är ute med en sån fin grej. Gänget har växt i storlek! Vi är sex pers som är ute tillsammans; jag, Fia Viktorsson och Elisabeth Berglund, tillsammans med Jan- Olof Jonsson, Anders Larm och Christer Ring. Det gör att publiken får en oerhört maxad musikalisk upplevelse. Musiken rör sig genom alla landskap. Den är både stark och luftig, groovig och lugn, humorisktisk och med budskap. Sen tycker jag hur föreställningen är sammansatt känns så rätt nu. Som om att vi har hittat rätt nivå och mängd på snacket. Den röda tråden genom föreställningen är hur vi alla hör ihop. Hur vi är en kedja. Hur jag och du utgör länkar. Hur vi får från andra, och hur vi skickar vidare till de efter oss.

Responsen från publiken är att de tackar oss för att vi berör dem, att vi tar upp det vi tar upp. Att vi uppmanar till eftertanke.
Diskussionerna som uppstår efteråt med arrangörer och publik tenderar att inte bli "det vanliga" utan kretsar kring tankar och reaktioner som har väckts.

Vi som är ute tillsammans bondar också väldigt mycket med varann mycket pga av det vi är ute med. Mycket stoj och skoj, men också djupaste allvar. Som livet alltså...

26 sep 2017
Hemma efter en fantastisk vecka med "så vill jag bli - en hyllning till Björn Afzelius". Glädjen och stoltheten är stor att vi nu också med den här turnen passerade 100 000:- i vår insamling till "Våra Skitungar" i Uganda. Barnhemmet som drivs av svenska Emma Kock.

21 sep 2017
Nu ute på en veckas turne med vår kära "så vill jag bli - en hyllning till Björn Afzelius". Så vi njuter av att få spela den här! Ikväll Tidaholm, imorgon Nossebro, Sedan norrut till Hargshamn. Avslutar på "hemmaplan" på Hedenborg i Svärdsjö

15 sep
Hem efter en veckas Kultur i vården för äldreboenden i Uppsala tillsammans med mamma Solveig. Ett mycket meningsfullt och fint jobb att få göra. Vi är trötta efteråt, men lyckliga...

8 sep 2017
Oj vilket drag. Elvisshow i en fullsatt bygdegård i Ransta igår. Vi repade på dagen och avslutade med en publikfest på kvällen. Sedan tuffade vi vidare till våra vänner Pelle och Rina utanför Arboga för mys och logi. Idag tuffade hela gänget till Hjo och invigde Hjos nya kulturhus med dunder och brak och Elvis!

6 sep 2017
Efter en fantastisk sommar där Gryning växt -både på scenen och publikt- är nu också skivan färdiginspelad och inlämnad på pressning. Nu hoppas vi att den hinner anlända innan turnestart i slutet av september.

28 januari 2017
Manuset är skrivet för "Gryning. Tid för Goda Nyheter" och vi har börjat repa. Premiär om två veckor. Musiken låter fantastisk. Ett oerhört proffsigt och roligt gäng att jobba med. Vi har kul och det tror jag publiken kommer att ha också... Det har varit svårt för mig att skriva manus. Så mycket jag vill säga, och samtidigt är det mycket som låter fjuttigt, just för att det finns så mycket som behöver sägas när det kommer till Goda Nyheter....

Hjärtligt välkomna till Gimsbärke bystuga (norr om Borlänge) den 9 feb kl 19.00. En kväll där vi kommer att frossa i Goda Nyheter, Vardagshjältar och bra musik!!!

16 december 2016
Två spelningar kvar på säsongen. En höst där jag har spelat nästan varje dag från 1 sep tills nu. Det har varit Myggjagare & Näbbstövlar, Kultur i vården, "så vill jag bli - en hyllning till Björn Afzelius", Evlis/Janis och nu; "Bjällerklang".

I skrivandets stund sitter jag på ett lägenhetshotell i Karlstad. Här har jag bott sedan en månad tillbaka då vi har turnerat med vår nostalgiska julshow "Bjällerklang", beställd av Wermland Opera.

Jag kommer att ta lite ledigt efter det här, samla krafterna för att sätta ihop hjärte-projektet för våren; "Gryning. Tid för Goda Nyheter." Trion Gryning bestående av mig, Fia Viktorsson och Elisabeth Berglund kommer att turnera tillsammans med Jan-Olof Jonsson och Anders Larm. Premiär för showen är planerad till 9 feb i Gimsbärke bystuga. Showen blir fullproppad av härlig musik, tänkvärda ord och en massa goda nyheter!!

Gryning släppte sin första låt nu inför jul, Ett Vinteräpple. Texten skriven av vår vän Carina Lundahl. Musiken av mig.

8 augusti
Spännande spelningar på gång. En ny trio sätts ihop innehållande mig, Fia Viktorsson och Elisabeth Berglund. Vi kommer att spela tre konserter tillsammans innehållande endast mina låtar. Dessutom är alla låtarna nya utom tre. Kan ni tänka er vilken oerhörd tripp för mig?! Att få höra mina alster få liv genom -tillsammans med- dessa två kvinnors fantastiska musikalitet. Deras röster är som smör och de är så fruktansvärt duktiga på att lägga stämmor och är multimusiker båda två. Lycklig! Det här blir kul! ... och spännande!!!
Onsdag 10 augusti i Vibberbo Bystuga, Torsdag 11 augusti på Husby Gammelgård och torsdag 18 augusti på Wahlmanska fiket i Hedemora.

30 juli
Blev lite annorlunda version av Bengts Elvisshow idag vid Turbo festplats. Bengt tappade rösten för två dagar sedan. Förbjuden att tala av läkaren, och fick inte fram ett ljud ändå när han försökte. Jag övade in texterna på alla Elvislåtar som jag fann möjliga. Bengt laddade saxofonen istället för rösten. Daniel Karlsson och Lena Norén är två supermusiker som sätter det mesta. Vi sågs några timmar innan konsert och satte tonarter och repade. Blev en kul och annorlunda och spontan spelning!!

27 juli
Fullsatt kapell i Norn ikväll. Magisk kväll där vi hyllade Björn Afzelius. 1100:- sätter jag nu in till "Skitungarna" från skivförsäljning vid två konserter...

24 juli
Jag har haft mycket tid i sommar att reflektera och skriva. Det har gjort att jag skrivit många nya låtar. Kombinationen av detta och att jag har hittat så fina "musiklekkamrater" har resulterat i två mysiga konserter på "Skullen" här hemma på gården. Jag, Fia Viktorsson, Christer RIng och Ove Lagerström har satt ihop två konserter tillsammans och jag har iochmed detta fått sjösätta flera av mina nya alster... Magiska kvällar!! Längtar till nästa sommar! Då ska det bli fler!

20 juni
Allt klart inför hösten. Ca 80 inbokade spelningar från sep till jul. Kontrakt och affischer ivägskickade. Solveig Bergqvist Larsson har skrivit ett udnerbart julshowsmanus som vi har bollat mellan oss nu till nära nog perfektion. Haha! Ska börja repa på det i augusti, innan turnerandet tar fart. Det planar alltså ut nu inför lite sommarledighet...
Jag har kommit igång med mitt egna skapande. Fem nya låtar har fått se dagens ljus här under juni månad. Text och melodi. Sedan har jag haft två underbara kollegor/vänner/musiker här som hjälper mig komma vidare med musiken; Fia Viktorsson och Ove Lagerström. Vi funderar på en liten mys-spelning här hemma på skullen innan sommarens slut... Återkommer om detta...

31 maj
Efter en stormande intensiv vår med framförallt Myggjagare & Näbbstövlar, börjar det nu plana ut. Sommaren ser ut att bli den lugnaste jag har haft på länge. Jag har redan haft så myspys att huset är fint, jag har kommit i kapp, börjat skriva låtar igen. Det krävs verkligen att jag har kommit ner i varv och nära på har tråkigt -nästan så jag på gränsen mår dåligt- för att den inspirationen ska infinna sig. Och den här sista veckan har det hänt. Jag har varit på tok för matt för att riktigt ta tag i något stort och då har jag tillslut hamnat med papper och penna och gitarren. Sååå fantastiskt. Min egna lilla lägergård...

29 maj
Intensivt rep idag på Skullen (så den blev vårstädad på kuppen) med ett fantastiskt nytt gäng. Vi ska nämligen blåsa liv i showen "Elvis/Janis", som handlar om de två rocklegenderna... Bengt Kyllinge skapade för skolelever en show om Elvis för många år sedan, och jag gjorde en om Janis som jag turnerade i skolor med. Nu det geniala konceptet att slå ihop dessa två shower till två akter. Och så märkte vi idag att vi dessutom har fått med oss ett helt fantastiskt gäng musiker som det svänger som fanken om. Den 4 juni på Kungsudden i Kungsör, smäller det! Då är det nypremiär!

28 maj
Idag fick jag blåsa ur mig alla möjliga härliga, stormande känslor när jag fick gigga med Nicos (som jag kallar dem); Nico Carlgren, Ove Westling, Tony Lind och Micke Rosén på Musikgala i Säter. Jag sjöng låtar som Smells lika teen spirit, Awful och All along the Watchtower... Låtar jag inte har tänkt på att de finns, men det var jäkla härligt drag att få göra det...

13 mars
Sista veckan har vi fått gjort spelningar på hemmaplan. Så kul att få spela för vänner och bekanta i publiken. Kunna gå ut och äta efteråt. Vi är ju varma i kläderna nu efter allt turnerande att vi kan hålla nerverna i styr...

4 mars
33 spelningar gjorda på 36 dagar av Myggjagare & Näbbstövlar och det känns bara kul! Så lättjobbat. Repetiionsarbete som brukar vara så slitigt och jobbigt... Den här gången känns det som om att vi gled i mål och skrattade när vi korsade mållinjen. Väldig lättjobbat och fint. Föreställningen blir så väl emottagen av arrangörer och publik. Det kommer med folk än någonsin. Vill bara spela mer! 

20 dec
Fullt ös med repetitionerna av nya nostalgishowen Myggjagare & Näbbstövlar. Idag gjorde vi ett publikgenomdrag. Härligt kaotiskt, men kommer bli bra!!

29 okt
Boliden. Fantastisk publik och nära på rekord vad gäller skivförsäljning. Vi är så glada över att vi ska återvända hit i april med Myggjagare & Näbbstövlar... Roger (en man i föreningen) bjöd hem oss på te och mackor efteråt. Han såg hur förvånade och besvikna vi blev när vi hörde att det inte fanns något matställe alls öppet, och förbarmade sig....

28 okt
Tuffade norrut. Anlände Ulf och Helene på Junsele djurpark i god tid till tigermatningen. Jag och Bengt hade varit med om detta tidigare, men tyckte det var så himla kul att även Fia och Anders fick se... Ulf bjöd oss på en natt i två stugor. 

27 okt
efter spelningen i Stenhammaren i Mattmar åkte vi hem till Mia Kempf. Hon hade också en spelning i Östersund samma kväll. Vi tänkte att vi väntar in henne så vi för tjöta lite men sen behöver vi nog lägga oss... Men, men.. vi hade så himla kul och pratade och skrattade tills klockan var 04,30 på morgonen!!! HAha känns som om att jag gick på gymnasiet sist det inträffade...

26 okt
En oerhört fin liten publik samlades på Cantrumlokalen i Hammarstrand. Strålkastarna var så starka så man tittade som in i en svart vägg med blå prickar som dansade för ögonen. Man fick kisa och hålla för med handen för att någon gång få en skymt av publiken. Så nästa gång vi kommer dit ska jag uppmana till en pengainsamling för inköp av en dimmer...
Efter konserten fick vi fyra åka hem till Per och Monica där de hade värmt upp bastu och bubbelpool till oss. De hade ställt fram dricka, frukt och godis och fluffiga handdukar. Täääänk så bortskämda vi kände oss! Kvinnan i en klädbutik i Hammarstrand hade till din förvåning fått sälja badkläder till flera personer mitt i svinkalla hösten...

25 okt
Fullpackad bil och släp. Jag, Bengt, Anders och Fia Viktorsson packar ihop oss och tuffar norrut. Ås, utanför Östersund första anhalten. Vi anlände lite senare än beräknat så vi hinner inte köra igenom materialet som vi skulle ha behövt efter långt uppehåll. Stolta hängde vi upp den nya superfina backdroppen som Cedrik Sjöholm deisgnat åt oss. Jättesnygg. Det kom lite för lite folk, men vi hade en enormt mysig kväll med de som var där, och sålde många skivor.
Efter konserten åkte vi vi och träffade arrangören Per Bergvall som arrangerar imorgon. Han äger en stugby i Hammarstrand och han installerade oss i en mysig stuga. Men först bjöd han på korvmackor och visade sitt underbara 50/60-tals museum som låg ute i ingenstans (tyckte vi förvirrade små får)... Ett fantastiskt möte med en underbar ny bekantskap!

23 okt
Myggjagare & Näbbstövlar gjorde reklam för sig på 60plus-mässan i Falun. Jag, Solveig, Anders och Janne gjorde iordning en snygg monter där vi delade ut flyers och berättade samtidigt för besökarna om vår verksamhet. Vi gjorde också två framträdanden under dagen. Så roligt för oss! Det var fullt med folk som ville se och vi kände kärleken från människor som förstod att de fick se ett "work in progress". Speciellt kul var det att uppleva att Solveigs berättande gick hem så himla bra! Och det var också flera barn som kom fram efteråt och sa att de tyckte den var så kul. Att de vill se hela! Kommer att bli en himla bra föreställning, känner jag, när vi har fått ihop alla tåtar. Kristina Karls har lovat att vara yttre öga när det drar ihop sig för intensivrep. Det är toppen. Hon är så skicklig, en kommedienne uti fingerspetsarna, rutinerad regissör och det känns att hon älskar det vi gör. Kul!

18 okt
Stor dag idag! Första repet med alla oss som ska göra releaseturnen för min nya skiva!! VÅRDA DINA VACKRA DRÖMMAR är titel både på skiva och konsert. Orden är ett citat från pappa Göran Larsson. Tycker det är är så vackert och öppnar upp för så mycket associationer. Vi som ska göra detta tillsammans är; Christer Malmgren som även är medskapare av flera låtar på skivan, Fia Viktorsson, Mathias Dahl, Lena Norén, Mikael Svedlund.

16 okt
Idag gör vi den 25 och sista spelningen på två veckor av Cloetta med Kultur i Vården. Jag och Solveig har turnerat Blekinge Län.

1-2 oktober
Soppscenen i Kalmarr. Alltid lika roligt att spela här och träffa Charlotte

29 sep
"Tag det rätta, tag Cloetta" på Hotell Monica i Hagfors. Det kommer så mycket folk när vi spelar i Hagfors, men jag kan inte låta bli att förundras att så få av mina gamla bekanta kommer! Mamma Solveig säger likadant. Hon känner så många som bor i omgivningarna, men det är så få som kommer när vi spelar!! Är det den berömda Janten som spökar (hoppas inte) eller är det bara en slump...

28 sep
Musikvideo-inspelning. Sjukt roligt!! Vi var hemma på gården och solen sken!

23 sep
Nya skivan fick titeln "Vårda dina vackra drömmar" och är nu äntligen inne för pressning!

11 sep
En hel vecka avslutad med 15 spelningar på äldreboenden, för Kultur i vården i Uppsala. Underbart att få spela för dessa äldre. Det är så uppskattat, det väcker både känslor och minnen. Vi skrattar tillsammans vi dansar och gråter en skvätt... Fint!

23 juli
Packar för imorgon bär det av till Ronneby. Spelning på Björketorps gård. Vårat Björn Afzeliusprogram kommer att vara en Fuck Cancer Konsert! Allt överskott kommer att gå till "Rosa Rutorna" en organisation i Blekinge med kvinnor som har eller har haft bröstkanser som nu stödjer andra i samma sits.

16 juli
Igår två enormt roliga spelningar med Tag det rätta, tag Cloetta i Säterdalen. Så många vi kände som kom dit. Verkligen fest!

14 juli
Radiointervju idag inför Rockens kvinnor i Söderbärke ikväll. Kul att radion uppmärksammade det med att alla fick ringa in och rösta låtar med kvinnliga artister. Jag satt och lyssnade sammanlagt i två och en halv timme på radion på "Tidernas bästa rock". Det tog så lång tid innan de spelade en låt med en kvinna som sjöng. Ironiskt nog var det låten "I´m just a girl in the world"...

8 juli 
Möte med mamma Solveig Bergqvist Larsson. Vi läser igenom manuset som hon skrivit för vår nya nostalgishow; Myggjagare & Näbbstövlar. Den här gången blir det inte bara 50 coh 60 tal. Även 70-talet får komma med. Yippie! Känns fräscht och kul. Med kampen, demonstrationerna, gröna vågen...

7 juli
Hemma igen efter en enormt fin turné genom Svensktalande Finland. Visor på väg 2015. Känner mig så rik. Har fått så många fina nya vänner. Hoppas, hoppas det inte dröjer länge tills våra vägar möts igen. Thomas Enroth och Per-Erik Kroks träffar jag iallafall igen i oktober då vi återvänder till Vasa med "så vill jag bli". Skönt! Då blir inte avskedet så tufft.

Nu är jag redan i studion hos Olle Nyberg. Så spännande med våra alster som växer fram. En ny skiva är på gång...

29 juni
Råkade berätta häromdagen att jag har busskörkort. Paret Pontare behövde få sin enorma husbuss flyttad från Kimito till Nykarleby då de skulle ta en avstickare till Göteborg och Lotta på Liseberg. Så det föll på min lott att köra den 12 meter långa, 4 meter höga och 16 ton tunga pjäsen. Så nu efter 45 mil har jag och Bengt landat på Ljutbacka. Här får vi nu bo hela veckan nu när vi ska turnerea med "visor på väg" här i Finska Österbotten. Spellediga både idag och imorgon. På onsdag smällar det igen (yippie!)!!!

Jag och Christer Malmgren kan nu fira att fyra nya låtar är färdiga!! Så himla kul! Blev så bra! Han är så duktig!!!

28 juni
Underbar spelning på Villa Lande! Har varit här tidigare och publiken var lika underbar som jag minns dem då! Jättemsyigt!

27 juni
Åh vad jag älskar dessa människor som jag får turnera med! Att man kan bli så nästan som småkär i folk på så kort tid!

23 juni
Avresa till Helsingfors. Så spännnade det här ska bli! Ojojoj! Idag får vi träffa alla. Thomas Enroth, Helene Nyberg och THomas Lundin har jag träffat tidigare. Roger Pontare har jag inte träffat tidigare och inte heller musikerna som kommera att vara med... Spännande!

22 juni
Kul Midsommar! Fest hos Anna-Karin och Henke Nilsson! Yippie! kombinerat med roliga spelningar; fredagen på Skönviks behandling med "Rockens kvinnor", på lördagen för barnfamiljer i Orsa och söndagen "så vill jag bli - en hyllning till Björn Afzelius" i Tärnsjö kyrka! Omväxling förnöjer...

12 juni
39 spelningar gjorda på tre veckor på äldreboenden i Falu kommun och Göteborg. Jag har hållit så många mjuka händer, klappat på så många skrynkliga kinder, skrattat med så många tandlösa munnar, rullstolsdansat och flirtat allt inom ramen av en "kortvariant" av Cloetta specialgjord för äldreboenden. Oerhört meningsfullt att få göra detta känns det. Som tur är blir det mer i höst!!!

27 april
Los Angeles here I cooomeeee!!

22 april
SItter på tåget på väg hem från Karlshamn. Jag och mamma har varit här på utbudsdag för att visa upp lite ur Cloetta för kultur i vården. En massa äldreboenden var där och såg artister uppträda 10 min var och kar då sedan beställa vilken underhållning de vill ha till sitt boende. På reaktionerna efteråt lät det som om att vi kommer att få en hel del jobb i höst.. Kul! Att spela på äldreboenden med 50/60-talnostalgi känns mycket meningsfullt!

19 april
Stor dag idag. Musikvideoinspelning på Tomteland. Bilen fullastad med ljusutrustning, stativ, mickar, rökmaskin, snacks till alla, två hundar med tillhörande grejer. Lådor, staffli och övrig rekvisita och en massa "ifallatt-kläder". Och jag drar till Tomteland. Verkade bli hur lyckat som helst. Jag tyckte det var svårt att agera utan regissör. Kändes som jag chansade vilt. Svår roll då det pendlar mellan dröm och verklighet. Hur mycket ser jag? Vet jag? Vad är jag inte medveten om?.. Hm.. Jaja hoppas det blev bra! Men nästa gång ska jag be om någon som är yttre öga/regissör. Det som jag verkligen vet blev jättebra är Rickards foto. Han är verkligen super på att hitta snygga åkningar och vinklar. Tant Raffa tjejerna vet jag också blev super. Så snygga och fräna i sina Valkyrie-dräkter och som häxor. Deras agerande var som ljutet!!! Så lycklig över att jag kunde få ihop det med dem!!! Spännande....

18 april
Händelsrika dagar. I tisdags åkte jag upp till Tomteland i Mora och rekande inför helgens musikvideoinspelning tillsammans med Dan Forslund och Rickard Erixon från Yearzero. Sedan vidare till Camilla Collett där Christer Malmgren riggat mickar och mixerbord. Tant Raffa, bestående av Katarina Zakrisson, Maria Nilsson och Camilla Collett spelade in schyssta körer på fyra nya låtar. De är verkligen superproffs. Efter fyra timmar var vi klara!

13 april
Idag på morgonen plockade jag upp underbaraste vännen och stylisten Madde som har kommit från Stockholm för att styla mig inför fotning av kommande skivan. Vi åkte hem till fotograf Kjell Petterssons studio och inkvarterade oss. Efter 4,5 timma var jag fördigstylad för att börja fota. En helt underbar håruppsättning med en massa löshår i regnbågens alla färger! Vi fotade hela eftermiddagen och kvällen. Hundarna Domingo och Elvira var med och poserade villigt. Några av de absoluta favoritbilderna är med dem. Och det sägs att djur är svåra att fota.. Hm! Inte dessa två!

Efter spelningen igår med "så vill jag bli" i Sandviken hörde arrangören Lena av sig och ville använda min låttext "Tillit" till sina ungdomar som hon jobbar med. Hon tyckte den var "perfekt" för dem. Wow! Sånt värmer!

10 april
sista spelningarna med Cloetta den här säsongen är gjorda. Jugansbo, Vad och Spira i Jönköping. Nu får den ligga och mogna tills vi har nästa spelning den 15 juli i Säterdalen. 

5 april
Cloetta på hemmaplan! Sagateatern i Hedemora. Så kul att spela för så många välbekanta ansikten. Humus TF med Christina och Åke Lungberg arrangerade! Fantastiska krafter i Hedemora!!!

3 april
i Studion med Christer Malmgren. Marika Erlandsson (Dalasymfoniettan) och Yvonne Persoon (Musikkonservatoriet) kom och lade helt fantastisk stråk på min och Christers nya låt; "Förlåt". Blir skitballt!

1 april
Efter tre fullsatta föreställningar med Cloetta på Vara konserthus (varav idag en på lunchen) åker vi nu och kör "så vill jag bli" på teatern i Vänersborg. Mamma Solveig tar tåget hem och vi hämtar upp Fia Viktorsson på stationen. Kul med variation även om det blir lite rörigt med alla grejer som ska med när man ska spela två olika föreställningar... VI har bott kungligt på Bjertorps Slott. Ojojoj ett sådant oerhört lyxigt, helt underbart, ställe. Och personalen är av det roligaste, mest slagfärdiga slaget. En skön kontrast...

24 mars
På plats i Vasa. Gig med pappa GÖran Larsson idag. Han föreläser utifrån sin enomrt uppsakttade bok; Skamfilad. Jag sjunger några låtar, mycket vackert ihopvävt/sammanflätat av honom. Lyxspelningar!!
Nu på kvällen har Thomas Enroth anslutit. Han är en superduktig pianist som inte bor långt härifrån. Imorgon fortsätter äventyret med THomas då vi ska in i studion och spela in. Vad vi ska spela in, håller jag hemligt ett tag till....

22 mars
Första träffen med Carl Sjursvens. Vi tittar på en låt som jag skrivit och ser hur vi kan arra den tillsammans. Lycklig över nya lekkamrater/arbetskamrater...

19 mars 
Hemma från turné med både nageltrång och tandvärk, så idag blev det helrenovering hos olika instanser... Igår fortsatte jag och Christer Malmgren med vårat studioprojekt. Jättekul!!! Han har gjort fruktansvärt balla arr på mina låtar. Jag sjöng in sången på en låt som heter "Vårat samhälle"

14 mars
Ute på en underbar turne med Cloetta. Vi får så mycket kärlek och träffar arrangörer som det nästan känns som om att vi känner vid det här laget... Så roligt! 

12 mars
Nu börjar bokningarna trilla in för "så vill jag bli" till våren. Kul! Har fått förfrågningar både från norra Sverige och Södra. Så vi får se hur vi får ihop detta...

21 feb
På turne nu. Lånt upp i Sverige. Längre än jag någonsin varit. Gällivare, Övertorneå, Kalix... Vi har haft oerhörd tur med vädret och väglaget, inte haft mycket att klaga på... MEN nu har hela ensemblen flunsan. Så vi är rätt så ynkliga. Frossningar, svettningar, värk i kroppen, feber och slemhosta. Hoppas vi får ha rösterna i behåll ända in i mål bara...

15 feb
Igår sjösatte jag och Anders Larm en ny show tillsammans med en ny bekantskap för mig; Ola Söderberg. En multimusiker som även sjunger som en gud! Jättekul! Vi åkte till Vendelsö församling och spelade "Kvinnor inom Rocken" på kyrkopub där. Jättelyckat. Den showen vill vi spela mer!

5 feb
Spara på kraften, showen för femteklassarna är gjord och blev så väl emottagen. Känns oerhört härligt. Kul också att få återse så många elever som vi träffade för några år sedan i samband med skapanade skola. Många kära återseenden.

1 feb
Jag och Bengt repar inför premiär imorgon. Spara på kraften en show för femteklassare på uppdrag av Hedemora Energi. Alla femteklassare ska vi besöka veckan som kommer och spela för. Kul! Moster Kathrin har hjälpt till att pimpa en soptunna som har ett solonummer; Soptunnerock!

27 jan
Idag öppnade vi väskorna och Emma (föreståndaren på barnhemmet) fick ta del av det som ni snälla människor skänkt. Allt delades upp i olika högar för olika barn hon kom på som det ena eller det andra skulla passa till. Den här gången hade vi med oss mycket babykläder och kläder till flickor, så mycket skulle delas ut till barn utanför barnhemmet. Det finaste vi hade med oss var två laptops! Kändes kul!

Vi åkte också runt med Emma och Alex och träffade barn i byarna som är i behov av faddrar för att kunna gå i skolan. Föräldralösa flickor. Fem stycken flickor har jag lovat att hitta faddrar åt i Sverige. Det är så lite för oss som gör enorm skillnad för dem. För 200:- i månaden hjälper jag ett barn till skolgång OCH det blir pengar över dessutom! Så nu ska här fixas....

24 jan
Idag var den stora dagen i Kabale. Fotbollsfinalen i den stora turneringen som Emma och barnhemmet arrangerar. Moses var konferencier och vi speciella gäster som underhöll mellan matcherna. En folkfest med ca 2000 åskådare. Gratis entré så ALLA var där och hejade på lagen och dansade till musiken.

22 jan
Fantastiskt! Idag har vi gjort debut i Ugandisk TV. Vår vän Moses sa att han hade fixat in oss som gäster i en TV-show som heter The Beat. Vi tänkte väl att det var någon lokal-TV-kanal. Men haha, Ugandas största TV-kanal som dessutom sänder över hela öst-Afrika och syd-Afrika. Många millioner tittare. Kändes lite absurt. Det var ett program som kretsade runt musikvideos. Tre av Bengts videos visades. Helt fantastiskt! De är på svenska och filmade i en väldigt svensk miljö. Superexotiskt!!

21 jan
Avfärd till Uganda. Väskorna är packade med "gram-precision", så vi har med oss max xå mycket presenter som går utan att betala övervikt. Det har varit ett pusslande. Vi fick lämna en del hemma. Förhoppningsvis blir det en resa till nästa år, då resten får komma med...

23 dec
Planat in inför julen. Ska bli mysigt i morgon att hänga med familjen och umgås. Alla föreställningar är gjorde. Den första grunden är skriven på manuset inför pjäsen vi ska ha klar om hållbar utveckling för femteklassare i februari. Mycket kan få ligga på hylla nu med gott samvete. Har haft en kreativ tid tillsammans med Olle Nyberg. Det är mina egna låtar som håller på att ta form. Det sista gjorde vi i förrgår då kvinnorna i "Tant Raffa" lade kör på ett helt fantastiskt sätt på fyra av dem... När vi tar fram dem efter helgdagarna kommer vi att kunna syssla med finslipning bara. Kul!

4 dec
Bor på jättefina John Bauer hotell i Jönköping. Spelar tre konserter på Spira konserthus med ”så vill jag bli -  en hyllning till Björn Afzelius”. Gjorde en konsert igår. Förmodligen sitter det många i publiken som kände Björn och/eller hans föräldrar. Vi är ju så nära nu det område där han föddes, levde och verkade. Jag var nervös innan. Ville verkligen att min mellansnack skulle vara värdigt och inte kunna misstolkas. Det kändes jättefint och nästan ALLA mina skivor gick åt. Har bara fem stycken kvar. Har beställt nya från presseriet men de hann inte komma innan dessa konserter. 700:- ska sättas in till Skitungarna (+400:- för skivor sålda på Julmarknad på Forsnäsgården.). 

24 november
Ikväll Cloetta i Boliden. Sitter just nu på Stiftsgården i Skellefteå och skriver detta. Vår turné börjar lida mot sitt slut. Efter Holmsund (Umeå) imorgon börjar vi tuffa hemåt. Jag och Bengt ska sova över hos en kär väninna i Ö-vik på vägen hem. Ska bli mysigt!
Vi har gjort 26 föreställningar på 29 dagar. Bra gjort. Skönt att komma hem… Längtar efter ett socialt liv med vänner och mina vovvar…

Boksignering av "Tankar i vargtimmen" blir det på Akademibokhandeln i Hedemora fred 28 nov mellan 17.00-18.00 och lörd 29 nov mellan 10.00-11.00.
Välkomna!

11 nov
Det är nu spikat att det blir sommarturné i Finland i sommar. Visor på väg, heter konserten. Vi artister som är bokade är: Roger Pontare, Cecillia Kyllinge, Bengt Kyllinge, Helene  Nyberg, Thomas Lundin och Thomas Enroth. Så oerhört roligt!!!
Biljettsläpp 1 dec 2014
 
3 nov
På två dagar har vi gjort fyra spelningar med Cloetta. Tre stycken på Saga-teatern i Hedemora och sedan en kortare på Munkbohemmet, äldreboendet där min mormor bor. Mormor som är blind satt längst fram och skrattade och grät. Hennes väninna satt bredvid och viskade i hennes öra och berättade hur våra kläder såg ut.

31 okt
En magisk spelning med ”så vill jag bli” i Elimkapellet i Norrtälje. Jag, Bengt, Anders Larm och Fia Viktorsson sov dessutom kvar på Hvilan och hade mysiga dagar tillsammans.

Har börjat uppdatera vårens kalender. Så titta gärna in i ”Kalendarium”, så får du se vad vi har på gång till våren. Har kommit så långt som till mars i alla fall… Mera kommer…

19 okt
Christer Malmgren och jag håller på att sy ihop Ljudboken till ”Tankar i vargtimmen”. Jag åker hem till Christer där han riggat studio och läser in. Dessutom kommer vi att väva in Christers fantastiska gitarrspel och tre låtar som vi spelat in tillsammans. Plus en fjärde låt som är insepelad hos/av Olle Nyberg. Kommer att bli en liten fin ljudbok när den är klar.

Igår fick vi peta in Bengts Elvis-show bland allt Cloettande för en grupp boende på Skönvik i Hedemora. Kul! Jag körade och sjöng IN the Ghetto och Jailhouse Rock. KUL!!

11 okt
Sista två spelningarna med Cloetta på Klockargården i Tällberg den här helgen. Härligt att det gått så bra, men så sorgligt att det är över. Så mysigt att få rigga så fint på scenen, bo och äta där. Fantastisk personal, fantastiska chefer att jobba för. Hoppas, hoppas det blir igen…

9 okt
Giget idag var jag nervös inför. Trafikverket bjuder in alla HR-chefer från hela Sverige till fest och jag hade uppdraget att hålla i underhållningen. Jag bjöd med Olle Nyberg och vi har ju en enorm låtbank tillsammans. Så vi kunde både stå för mingelmusik och rejält ”ställ” när det gällde underhållningen. Dessutom tog jag fram en hel del standup-material jag inte kört på länge och specialskrev en låt till dem. Blev succé och jag var oerhört lättad efteråt.

8 okt
Föreläsnings-gig med pappa Göran Larsson. Om skam för sådana som vårdar sina anhöriga. Alltid lika starkt att vara med på dessa föreläsningar. Och mysigt att få göra roadtrip med farsan förståss…

5 okt
Gjort Ludvika, Ljusdal, Malung och Mora med Cloetta. Nästan överallt är det fullt hus. Där vi tidigare varit med Toy där drar vi väldigt mycket folk. Jättekul!!

29 sep
"Tankar i Vargtimmen" skriven av Cecilia Kyllinge med illustrationer av Kathrin Bergqvist-Löfgren finns nu till försäljning!!! En feel-good-bok, en glad och trevlig present-bok, gjord för att läsaren ska bli varm i hjärtat och få lite lagom att fundera på... Baserad på krönikorna som jag skrev för Mitt Dalarna förra året...
Beställ genom att maila mig på: cecilia@kyllinge.se
Pris 100:- + 25:- i porto (och naturligtvis kan man då få den signerad/dedicerad också...)
Andra återförsäljningsställen: Akademibokhandeln i Hedemora och Handlarn i Dala-Husby

26 sep 2014
Vaknar lyriskt glad efter ett FULLSATT Folkan i Säter igår, med publik som verkligen var där för att ha KUL!!! Nu vattna några blommor innan vi åker till Klockargården för tre dagar med spelningar och mys!!! Ren lyx alltihop!!!

24 sep 2014
VI har nu gjort två svängar runt södra och mellersta Sverige med stora framgångar för Tag det rätta, tag Cloetta. Där vi varit tidigare med Ta´t lugnt ta en Toy har det varit slutsålt i princip överallt. Alla är överrens om att den här toppar Toy. Det tycker vi är riktigt kul!!!

18 sep
Idag hämtade jag ut min lilla pärla; boken ”Tankar i vargtimmen” som har legat och väntat färdigpressad på Scandbook i Falun medans jag varit på turné. Den blev jättejättefin! Tack Fredrika på Mitt Dalarna för förtroendet att skriva krönikor. Dessa krönikor är nu grunden i boken. Tack Kathrin Bergqvist-Löfgren för de fantastiska illustrationerna. Tack mamma Solveig för alla korrekturgenomläsningar och goda råd!

27 aug 2014
idag blev min onda tå äntligen ”omskuren” (tappade ett stativ på den för en vecka sedan och sedan dess har den inte mått bra!)  så nu ska jag försöka vila ikapp den och stoppa blodflöded tills vi ska ut och spela i helgen… på lördag i Möklinta har bygdegården varit slutsåld sedan länge!
                             På söndag ska vi spela på Östa Camping. Vi trodde vi skulle spela konserten ” så vill jag bli” så det är jag, Bengt, Fia Viktorsson och Anders Larm som är engagerade, men arrangören har blandat ihop våra olika program och skrivit lite efter eget tycke i annonserna. Så vi kan nu läsa; ”Bengt Kyllinge band spelar egenmäktiga låtar bl.a Afzelius”. Suck! Vad gör man för att tillmötesgå en sådan beskrivning! Vi har bestämt oss för att ha kul, en bra början!

23 aug 2014
Smedjan i Stjärnsund är slutsåld och vi längtar efter att få spela. Jag har en skadad tå som är inflammerad. Har inte ens kunnat ha strumpa på foten de senaste dagarna pga av smärta. Hur ska jag kunna ha skor på mig på scenen ikväll?? Det får gå på rent adrenalin!

19 aug 2014
Fina recensioner av Cloetta i DT idag. Vill du läsa, klicka HÄR

17 aug 2014
Kristinegården med ”Cloetta” idag. Fullsatt och härlig stämning. Inte den bästa lokalen. Svårt att se då scenen är låg, men vi fick så mycket kärlek av publiken.

16 aug 2014
Efter en välbehövlig vilodag (jag är helt slut) spelade vi föreställning i ytterligare en fullsatt bygdegård. Den här gången i Kungsör! Falun på Kristinegården imorgon är slutsåld!

14 aug 2014
Fullsatt även idag på Cloetta och publiksuccé! Tänk en sådan lättnad! Nu känner jag hur oerhört trött jag är! Vilken anspänning det har varit att ro detta i hamn!

13 aug 2014
Äntligen! Våran första spelning med ”Tag det rätta, tag Cloetta”! Hela sommaren har vi jobbat och repat, utan att egentligen veta hur den skulle tas emot av publiken. Skulle vi leva upp till ”Toy” eller skulle den falla platt. Publiken älskade den! Vi har äntligen fått vårat kvitto. Fullsatt i salongen!

10 aug 2014
Jag och Bengt underhöll barn i Älvdalen på familjedag

9 aug 2014
Karlfeldtsgården. Jag Bengt och Janna. Blandad underhållning för alla åldrar. Solen sken och fikat smakade gott.

8 Aug 2014
Konsert i Vikmanshyttans kyrka med Kärlekstema. Jag, Bengt och Janne. I samband med Pilgrimsvandringen. Fint arrangemang, men inte så många som kom.

6 aug 2014
Jag, Bengt, Anders Larm och Elisabeth Berglund på OrsaYran. Vi stod och spelade Björn Afzelius av hjärtats lust, pratade solidaritet och orättvisor. Sjöng Sång till friheten, Till min kära, En kungens man. Efter vårat set set vi att vi står mitt emot Sverige-demokraternas reklambås!

5 aug 2014
Möte på Scandbook med layoutare och sättare runt min bok ”Tankar i vargtimmen”. Det är så ofantligt mycket jobb runt att släppa en bok, så det går rent inte att begripa förrän man ger sig på det själv… Tur man får sådan fin proffshjälp som jag får på Scandbook i Falun!

2 aug 2014
Spelade några låtar på soliga ”bluesjam” i Hedemora på dagen. På kvällen var Mikael Wiehe på Lill-torpet. Jättekul att äntligen få träffa honom. Han har stöttat mig så fint vad gäller min hyllning till Björn Afzelius. Och jag är så tacksam gentemot honom för det!
                             Det finns lite prat om att Wiehe och vi med ”så vill jag bli” ska försöka få till någonting tillsammans i framtiden… Hoppas jag får återkomma här ang. uppdateringar runt detta…

31 juli 2014
Idag spelade vi in min låt ”Du lovade”! Jag, Christer Malmgren (gitarr), Fia Viktorsson (perca och sång), Marika Erlandsson (cello och sång) slog våra kloka huvuden samman och det blev en jättefin version. Klicka HÄR för att lyssna.

28 juli
Idag packar vi ”Cloetta” i släpet och drar till Rådmansö (Gräddö). Vi ska få jobba med Thomas Oredsson i två dagar på bygdegården där. Jättehärligt att någon så proffsig som han kommer med sitt yttre öga och ger oss lite styrning. Pappa Göran och vovvarna (Domingo och Elvira) åker också med och förgyller våra dagar ytterligare. Vi bor på världens mysigaste Bed & Breakfast som heter Solsidan.

18 juli 2014
publikrep på våran skulle. Ett gäng med mysiga människor kom idag och vi fick spela upp ”Tag det rätta, tag Cloetta” för publik för första gången. Den blev väl emottagen, men vi märkte att den var på gränsen för kort. Så nu har vi lite att fundera på. Vi behöver peta in mer material. Vi har redan idéer. Bland annat så har en favoritlåt fått stryka på foten tidigare –Slit och släng- så nu kommer den att petas in bland annat…. Kul!
                             De som kom fick skänka en frivillig slant till barnhemmet i Uganda ”Skitungarna”. 640:- blev det!

15 juli 2014
Jag, Bengt och Jan-Olof Jonsson sjösatte vår första spelning tillsammans på Möljaveckan i Söderbärke. Konserten heter ”Från den renaste humor till skitigaste blues”. Vi hade blandat från Lisa Nilsson till Janis Joplin, från Adele till Hoola Bandoola.

14 juli 2014
Jag, Christer Malmgren och Fia Viktorsson träffades idag och jobbade tillsammans på min låt ”Du Lovade”. Blir jättefint. Nästa gång ska vi spela in den och bjuder då även in Marika Erlandsson på cello.
                             Låten handlar om en väninna till mig, som fick förtroendet av en tioårig flicka att ta emot hennes vittnesmål om hur flickan och hennes syskon utsattes för den vidrigaste misshandel hemma av sina föräldrar. Min kompis lovade att hjälpa barnen. Men rättsystemet är tungrott och väldigt svårt att förstå sig på ibland. Min väninna gjorde allt i sin makt, men lyckades inte rädda barnen.

11 juli 2014
Mysiga Sten och Lotta på Café Gabriel Stierncrona i Stjärnsund! Idag åt vi gott och spelade på den öppna scenen som är varje fredag på under sommaren. Jag, Bengt och Jan-Olof Jonsson behövde sjösätta några nya låtar som vi håller på att jobba in.

4 juli 2014
Ny låt färdig!!!
Producerad av Christer Malmgren som även spelar gitarr. Sjunger gör jag och spelar cello gör Marika Erlandsson. Vill du lyssna, klicka på TVÅ LJUS

1 juli 2014
Min bok med arbetsnamnet ”Tankar i Vargtimmen” växer fram. Den är baserad på krönikorna som jag skrev under ett år för ”Mitt Dalarna”. Känns som den blir väldigt fin. Min moster Kathrin Bergqvist-Löfgren förgyller den med sina sagolika illustrationer. Satsar på att ha den klar till hösten.
       Idag har jag och Christer Malmgren bollat mixar mellan oss på ”Två Ljus”. Vi har gjort en väldigt fin inspelning, tillsammans med Marika Erlandsson med sång, gitarr och cello. Idag skickade Christer filerna till Stockholms Mastering. Jag har riktigt svårt att bärga mig, tills jag har låten klar i min hand… Ska bli så kul att få gå ut med den.

28 juni 2014
Idag spelade vi ”Så vill jag bli” i Glädjens Kapell i Högsbo (Tärnsjö). En underbar kvinna som har köpt detta f.d Baptistkapell och inrett det till en helt fantastisk kurs- och konsertlokal. Hon bakar dessutom helt fantastiskt ”Raw-food- godis” som hon serverade i pausen under konserten. Se mer på: www.gladjenskapell.se. Finns även några filmsnuttar från konserten om du klickar HÄR (Till min kära) eller HÄR (Ljuset) eller Här (Tillit)

8 juni 2014
Sjösatte 15 min ur vår kommande föreställning Tag det rätta, tag Cloetta på Cruising Gudstjänst i Garpenbergs kyrka. Kyrkan full av raggare och spättor med sina vackra Cruisingbilar parkerade utanför.

5 juni 2014
Ta´t lugnt ta en Toy är avslutat efter 200 föreställningar. Kläderna tvättade och undanhängde. Kulisserna bortställda. Hade kunnat kännas väldigt sorgligt, men glädjen över att få sätta tänderna i nytt material överväger. I augusti har vi premiär för uppföljaren Tag det rätta, tag Cloetta. Förutom rep med det och lite ströspelningar, ska jag ha sommarledigt… Härligt!!! Njuta av att man ju faktiskt bor på en fantastisk liten gård på landet… Umgås med vänner vill jag göra också! Sommar, sommar, sommar…

25 maj 2014
Mors Dag och Ta´t lugnta ta en Toy i Ljusdalsparken. Termometern visade på 4 grader och arrangemanget var utomhus i en dansrotunda. Skynkena som skulle skydda mot vinden hängde i trasor och kylan ven genom lokalen. Vi försökte rädda livet på vår stackars publik genom att slänga ut allt mjukt och varmt vi kunde hitta bakom scenen. Själv höll jag på att frysa ihjäl, då det var lika kallt i logen som på scenen och jag har typ 10 klädbyten i och ur den ena tunnare klänningen än den andra. Men vi överlevde. Förkylningen kom först fyra dagar senare, så det kan ju inte ha med Ljusdals-spelningen att göra… va?

24 maj 2014
Jag och Bengt var konferencierer för och -underhållare under- Läsfrestivalen i Falun idag. En heldag där barnen och berättelsen står i centrum. Ett fantastiskt evenemang som pågick ute på en scen mitt i Falun och i alla hörn och vrår av biblioteket, plus barnteater i Gamla Elverket. Solen sken ända tills sista låten då kom haglet och avslutade alltihop.

12 maj 2014
Hemma med egen-ordinerad röstvila. Förkylning som har smugit ner på stämbanden gör att jag har knappt någon röst alls. På lördag är det dags för två shower på en dag. Måste bli frisk till dess. Bara att vara tyst, och försöka att inte få panik!
Jag blir väldigt kreativ märker jag, när inte energin får läcka ut genom munnen. Jag jobbar för fullt på min lilla presentbok som jag ska ge ut, med mina krönikor. Nästa nöt är; vad ska förordet handla om? Jag tror den kommer att bli söt. Moster Kathrin har tecknat helt fantastiska illustrationer till boken och David Roxendal gör layouten.

3 maj 2014
Igår åkte hela "så vill jag bli" - gänget till radio P4 Västmanland och spelade live.
Här kan man lyssna:  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5851505

24 april 2014
Nedräkning för Ta´t lugnt ta en Toy. Efter nära på 200 gjorda föreställningar har vi nu endast fem stycken kvar. Så ni som vill se den igen, eller för första gången, här är de sista inbokade spelningarna:
26 april (imorgon) - Tynningö (Waxholm)
27 april - Grödinge bygdegård (Botkyrka)
17 maj 14.00 - Oxbackens Mötesplats i Västerås
17 maj 18.30 - Sevalla Bygdegård i Västerås
25 maj (Mors Dag) - Folkets Park i Ljusdal
Välkomna!!!

13 april 2014
Nu repar vi inför Bengts releasekonserter av hans senaste skiva! Vi kommer att spela nu under påsken fyra föreställningar i Hedemora, Sala, Säter och Falun! Kommer bli hur kul som helst! Nyinspelade låtar och nyskrivna sketcher!! Hoppas ni kommer!! Välkomna!

12 april 2014
Många bokningar har kommit in för "Tag det rätta, tag Cloetta" till hösten. Se turnéplanen under "Kalendarium". Nedräkningen för "Ta´t lugnt ta en Toy" har börjat. Efter nära 200 föreställningar under två år, har vi nu bara FEM kvar!

26 mars 2014
TIPS 1: Måndagen den 31 mars kl 20.05 (svensk tid) är det en lång intervju med mig på radio Vega, Finland och där de kommer att spela flera låtar från "så vill jag bli-skivan". Kan endast lyssnas på i realtid från Sverige. Här är länken för att komma till kanalen:
http://svenska.yle.fi/radio-vega

TIPS 2: Fredagen den 2:a maj gör vi livekonsert på Radio Västmanland mellan 15.30-16.00 med hela "så vill jag bli - bandet". Man kan både komma dit som live-publik, eller sitta hemma och slå på radion

22 mars 2014
Mysigt dygn uppe på Villa Långbärs med Bengt och Anna-Lena Bergelin och Jan Sigurd. Anna-Lena och Jan gjorde sin föreställning "Farväl Tristess", Bengt var värd och konferencier. Jag latade mig mest, men bar lite ljud och gästade på en låt. Så mysigt dygn, förutom att jag blev sjuk... Febern smög sig på...

21 mars 2014
Nöjda efter vår mini-turne och 7 timmars natt-körning hem efter spelningen i Mönsterås... Turnén har gått bra. I Kalmar var alla tre föreställningarna slutsålda och vi fick en jättefin recension i Barometern.

18 mars 2014
Tuffar söderut tillsammans med Bengt, Fia Viktorsson, Anders Larm och hundarna Elvira och Domingo. Vi ska göra fem föreställningar av "så vill jag bli" - en hyllning av Björn Afzelius. En i Boxholm, tre på Kalmar teater och en i Kuggåskyrkan i Mönsterås. Kul!

17 mars 2014
Hemma tillbaks efter lyckad "Toy-turné" i typ Sthlms skärgårds-trakterna. Bland annat kom vår hjäte Thomas Oredsson och såg en av föreställningarna. Jag vågade ställa frågan om han kan hjälpa oss med att vara "yttre öga" när vi jobbar fram uppföljaren "Tag det rätta, tag Cloetta". Han tackade ja (i ett svagt ögonblick?) så vi kommer att återvända till Gräddö i juli för att jobba med Thomas. Yippie!

13 mars 2014
Idag ska jag och en massa barn vara med i Bengts musikvideo han spelar in. "Arbetsnarkomanen". Jag ska bland annat föda barn. Något jag aldrig gjort på riktigt, så får se hur realistiskt detta kan bli...

12 mars 2014
Idag spelade 4B på Stureskolan upp Snövit på Saga-teatern. Föreställnignen blev så fin och både förskolan, ettor och föräldrar fick njuta av skådespeleriet.

9 mars 2014
Lyckliga är vi tillbaks på svensk mark efter två spelningar i Finland med "så vill jag bli". Pargas och Kimito, den här gången. Lyckliga och uppfyllda är vi efter mottagandet från Finländarna. Nu hoppas vi på att vi får komma tillbaks snart igen.
Radio Vega gjorde en stor intervju som kommer att sändas månd den 31:a mars kl 20.05 svensk tid. Vill man höra på den i Sverige måste man lyssna i realtid.

15 feb 2014
Ny show på gång! Uppföljaren till Ta´t lugnt ta en Toy. Även den 50/60-tals nostalgi, med det passande namnet; Tag det rätta, tag Cloetta. Premiär är planerad i Dalarna någon gång i mitten av juli 2014. Vi har vissat upp bitar ur den på utbudsdagar, så nu hoppas vi på att många arrangörer ska höra av sig!

1 feb 2014
I en lägenhet i Mölndal sedan en vecka tillbaks. Vi har spelat 10 föreställningar på äldreboenden här i Göteborg i veckan som varit. Nästa vecka gör vi 12 till. Föreställningen är en 30-minuters-variant på "Ta´t lugnt ta en Toy". Känns oerhört meningsfullt! Vi har förenklat rekvisitan så den är lätt att bära in och ut. När vi kommer hem ska vi göra tre spelningar på äldreboenden i Säter också. Fantastiskt!

25 jan 2014
Till min kära har gått upp på första plats på Danslistan på Radio Vega i Finland. Jättekul!! Gå gärna in och rösta så den får ligga kvar några veckor till!
http://svenska.yle.fi/program/danslistan

16 jan 2014
I skrivandets stund är jag på Zanzibar (ö utanför Tanzania). Det är Kina Hagman och Erik Bredmar från Hedemora som äger detta fantastiska ställe, som består av bungalows vid stranden. Har ska jag och min man spendera den sista veckan av vår Afrika-vistelse och smälta intrycken. Dessutom har vi nu äntligen både el och wifi, så det går att skriva här...

Vår resa till Afrika, började för två veckor sedan. Efter en del flygkrångel ankom vi till slut Kampala, huvudstaden i Uganda. Sov där en natt. Blev sedan upphämtade av Alex, där vi hjälpte till att lasta flaket fullt med möbler. Sedan klämde vi in oss i den lilla förarkupen alla tre och skumpade de 40 milen till byn Bishozi (Ibandi) där Annette Rozati drivit ett fantastiskt projekt i 13 års tid. Ett arbete som har hjälpt en extremt fattig by att höja sin levnadsstandard. Med rent vatten, mat och utbildning. Se www.bishozi.com. Ni kanske har hört talas om getbanken. Det är en del av projektet...
Här lämnade vi en fotboll (som vi spelade med, ett blandat gäng, en hel dag), en solcellslampa (all el produceras av solceller) och en rejäl bunt med skolmaterial till rektorn på skolan (skrivblock, pennor och miniräknare som går på solcell)
Efter tre dagar här var det dags för oss att åka vidare. Det var svårt. Vi hade fått många nya vänner! Som tur är var det flera av dem som skulle följa med oss på den långa färden till Kabale. Fruktansvärda, obeskivligt dåliga vägar. Så dessa 35 mil tog en hel dag att köra. Bland annat skickade de med Ismail, en beväpnad vakt i bilen, så vi kunde känna oss väldigt trygga.

I Kabale fanns själva huvudanledning till vår Uganda-resa; barnhemmet för 16 föredetta gatupojkar: "Emma och Therese Children project" även kallat "Våra skitungar". Läs mer här: http://skitungarna2011.blogspot.se/ Genom ett projekt som vi har kallat för "I Björn Afzelius Anda" har vi samlat in pengar och saker till barnhemmet, med löftet att vi ska leverera det personligen. Det har skett genom, konserter, rena insamlingar, och skiv/bok-försäljning. Pengarna sattes över på deras konto av banken hemma samma dag som vi anlände. Väskorna vi kånkade på, vägde sammanlagt närapå 100 kg. Största delen av packningen bestod av fotbollsskor, fotbollar och fotbollskläder till killarna.
Det var fest att vara där! Bland annat så dansade de och sjöng för oss. Vi fick vara med och spela en massa fotboll på gräsmattan framför huset. Dessutom var killarna mitt i en fotbollsturnering mot andra grannbyar vi kunde vara med och titta på. Innan spelet fick de jaga bort kossorna som inte visste var plan-gränsen gick...
Andra dagen vi besökte dem, öppnade vi väskorna och bad killarna att posera med alla grejer och checken, så alla där hemma som varit med och bidragit fick se att deras grejer kommit fram. 
Innan vi lämande Kabale hann vi med både bergsgorilla-trecking och att vara med på Ugandisk radio.

Sista stoppet på vår "leverans-runda" var Tweyambe secondary school utanför Bukoba, Tanzania. Där lämande vi de sista grejerna vi hade med oss. Främst en stor resväska från Ingegerd Kåks. Hedemora och Jokkmokk har gjort så mycket för den här skolan. Det fanns ingen hejd på kärleken dessa människor kände för sina svenska vänner och välgörare. Alla vi träffade skrev ett brev att ta med hem till mama Kåks och Bo Hedås. Tack vare insatser från Dalarna och Jokkmokk hjälps -just nu- 30 fattiga barn genom skola med hjälp av fadderverksamhet. Dessutom har Hedemora och Jokkmokk sett till att det finns ett sjukhus, tandläkarklinik, möbler i klassrummen, solcellsutrustning, ett sågverk och mycket mycket mer... Både jag och Bengt känner oss numera så stolta över att kunna kalla oss Hedemora-bor! Vilken kraft! Vilka människor!


31 dec 2013
Snart dags att fira nyår. Annars går tillvaron mest ut på att förbereda oss för den stora resan till Uganda. Fyra feta väskor får vi med oss med en massa fotbollsskor, fotbollar, kläder och lite leksaker som ska pytsas ut längs vägen till barnhem, skolan i Tweyambe och andra vi träffar på längs vägen... Spännande, spännande! Igår besökte vi Ingegerd Kåks som varit i Uganda 12 gånger och besökt Martin Kocks "kompisskola" i Tweyambe. Hon har berättat mycket, så vi är lite förberedda på vad som komma skall...
På torsdag den 2;a jan kl 10.00 stängs kontot ner som vi samlat in pengar på till barnhemmet. bg 889-7027. Så är det någon mer som vill vara me och skänka, passa på nu! Det fantastiska med den här insamlingen går till barnen. Ingenting går till vår resa, administration el lön till någon!!! ALLT skänks! På det viset skiljer sig den här insamlingen från om man t.ex skänker till Rädda barnen eller Röda korset..
Jag ser mycket framemot det kommande året. Skriver mer om det i morgon...

17 dec
57 410:- blev totalsumman till insamlingen till barnhemmet i Uganda efter vår sista konsert av "så vill jag bli"!!! Underbart!!! Tack vare ni alla generösa!!!
Dessa pengar tar jag och Bengt med oss till barnhemmet i Uganda när vi åker i januari.
Vi har också fått in en stor mängd fotbollsskor, fotbollströjor och fotbollar och andra leksaker som ska bli väldigt kul att få dela ut från er....
Det sista vi efterlyser nu är allt som är solcellsdrivet! Jag hittade tillexempel en miniräknare som drivs så, i min skrivbordslåda som är perfekt att ta med!!!
Dessutom stora resväskor på hjul!!! Gärna som ni kan tänka er att ge bort. Som vi kan lämna där i takt med att vi blir av med grejer....
Vi kan ta med två resväskor/per person a´ 24 kg, så fyra stycken behöver vi!!! Vi kommer att propp dem fulla med era "ge-bort-grejer"...
Tack ALLA NI!!!!
p.s är det fler som vill skänka pengar till detta så är det bg 889-7027 "I Björn Afzelius anda"
Vill ni läsa om barnhemmet Googla på "Skitungarna" och "Uganda"...

9 dec
Sitter i skrivandets stund i Spanien i en lägenhet som SKAP har. Jag och Bengt är här för att kombinera vila/avbrott med just SKAPande... Förhoppningsvis kommer det bli någon låt skriven under vistelsen...

8 dec
Sex spelningar på åtta dagar med "så vill jag bli - en hyllning till Björn Afzelius" avslutades idag med en spelning i Gasklockorna i Gävle. Fantastiskt roligt, underbart och känslosamt. Gänget på dessa spelningar bestod av -förutom mig- Bengt Kyllinge, Fia Viktorsson, Stefan Jernstedt, Anders larm och Lollo Rosén. Jag älskar oss! Vi är så oerhört olika allihop, men kompletteringen är perfekt! Både på scen och utanför. Lycklig över att jag vågade ta steget att dra ihop oss och lycklig över att dessa underbara människor vågade hoppa på denna -från början- "lösa chansning".
Utav all skivförsäljning under dessa spelningar skänker vi 50% till barnhemmet i Uganda. Återkommer med exakt summa, men över 3000:- blir det att sätta in på kontot!
Flera arrangörer är intresserade av oss, så jag hoppas vi får till en rejäl turné i sommar...

7 dec
En vecka sedan vi hämtade "Hera & Lera möter stenmonstret" på tryckeriet. Vi har redan sålt 10% av upplagan. Den går som smör i solsken....

5 dec
Har jobbat vid några tillfällen med 4B på Stureskolan. Vi håller på att repa in en pjäs tillsammans. Snövit. Idag hade vi uppspel för Anna på Musik i Dalarna och två killar som ska jobba med dansen och musiken till pjäsen. Barnen var sååå duktiga! tänk så snabbt de lär sig saker!!

30 dec
Signering på Akademibokhandeln i Hedemora av "Hera&Lera möter stenmonstret". Så många goa människor som kom och minglade och hängde med oss! Rena, rama festen! 26 böcker sålda! Vilken härlig början! 

28 nov
IDAG hämtade mamma Solveig böckerna på tryckeriet. Scandbook i Falun!!!! En stor dag! "Hera & Lera möter stenmonstret". Som vi har jobbat! Den blev oerhört fin! Ci är så nöjda!! Texten är skriven av mig och mamma Solveig Bergqvist Larsson. Hon har skrivit tre full-längsromaner tildigare. Jag är iochmed den här boken debutant! Illustrationerna är tecknade av min moster Kathrin Bergqvist Löfgren och layouten av Hjalle Östman! Fantastisk combo!

25 nov
Avslutade Toy-säsongen förkyld, men slapp tappa rösten, vilket jag är väldans tacksam för... De sista gigsen var i Fagersta, Haninge, Västerås, Avesta och Fagerviken (Tierp). I Fagerviken tackade vi även av vår fantastiska pianist Olle Nyberg. Nära på 140 spelningar har vi gjort tillsammans. I två år har vi slitit på vägarna och turnébussen tillsammans. Men nu är det dags för nya fräscha äventyr på varsinna håll. Vi kommer att spela Ta´t lugnt ta en Toy även i vår, men då tillsammans med Bengt Kyllinge och Anders Larm. Det är även vi fyra som kommer att skapa uppföljaren till "Toy" tillsammans. Den ska vara spelklar hösten 2014.... Spännande värre!!!! Och VÄLDIGT, VÄLDIGT roligt kommer´re å bli!!!

19 november
Idag gick hela dagen till att spela in en mycket rolig musikvideo till Bengts låt; Återvinst. David Roxendal var här och filmade. Jag fick uppdraget att hoppa runt i skogen klädd i vitt, hårt sminkad med lösögonfransar, och go wild... bananas! Kan bli riktigt bra! Hihi...

18 november
Jag, Olle Nyberg, Lena Norén, Patrik Lundström och Klas Anderhell spelade tre shower av "Turtle Blues, sagan om Janis Joplin" på Vara konserthus idag. Över 1000 högstadie- och gymnasieelever såg oss på dessa tre konserter... Vi fick bo flådigt värre på Bjertorp Slott.

15 november
Idag gick vår (min och mamma Solveigs) barndomsroman "Hera&Lera möter Stenmonstret" in till tryck till Scandbook i Falun. Lördagen den 30 nov kommer vi att ha boksignering på Bokia i Hedemora. Den är så fin, med moster Kathrin Bergqvist-Löfgrens illustrationer och Hjalle Östmans layout!!

13 november
Min tolfte -och sista- krönika i Mitt Dalarna. Om du vill läsa, klicka HÄR

12 november
Idag fotade jag, mamma Solveig, Bengt Kyllinge och Anders Larm för efterföljaren till Ta´t lugnt ta en Toy. Den här showen kommer att heta Tag det rätta, tag Cloetta och det kommer att vara vi fyra och handla om 50/60-talet. Madelene Söderlund kom från Stockholm och gjorde den mest fantastiska make up. Stefan Thélin kom med utrustning och sitt kunnande och tog grymma foton. Miljö stod vår 50-talsängel; Kitty Karlsson för! Hon hade inrett en hel lägenhet i 50-tals stil, med möbler, mattor, dukar och porslin...

11 november
Åter hemma efter en rejäl "Toy-turne". Vi har spelat 12 föreställningar på 10 dagar och varit så lång ner i Sverige som Älghult, och ända ut till Löttorp på Öland innan vi vände hemåt...

1 november
Idag tuffar vi iväg söderut för en rejäl Toy-turn´e. Första anhalten är Ulricehamn...

27 oktober
Har kört tre Toy-spelningar tre dagar i rad. I Torsö, Källsjö (Falkenberg) och Oskarström. Oerhört roligt! Partystämning!!!

23 oktober
Idag körde vi de sista inbokade gymnasieföreställningarna av "Bli inte blåst". Jag och Bengt tillsammans med Fanny Lundberg och Anton Borg. Vi har känt oss enormt välkomnade av eleverna och spelningarna har bara blivit roligare och roligare. Synd om det skulle vara över efter det här... Vi hoppas på att det kommer in fler bokningar. Pjäsen är skriven på uppdrag av Konsumentrådgivarna i Säter, Borlänge och Falun. Ett sätt att varna ungdom för det skuldfällor som man lätt hamnar i som ung konsument.

16 oktober
Min elfte krönika i Mitt Dalarna är en dramatiskt historia. Läs den HÄR

15 oktober
Spännande dag idag! Premiären avklarad av skolföreställningen "Bli inte blåst". Pjäsen är skriven utifrån ett uppdrag från Konsumentrådgivarna i Borlänge- Säter och Falun kommun. Två föreställningar på Haga-gymnasiet! TV var där! Se inslaget HÄR
Nu har vi Säter och Falun kvar... KUL!!

12 oktober
Sorgligt att lämna mina nya vänner här i Östersund. Har sannerligen varit en ynnest att få göra 10 föreställningar av Turtle Blues-sagan om Janis Joplin med dem och underbara teknikerna Anton Lindström och Pontus Johanson. Tur vi ses igen i vår!!!

7 oktober
Idag har vi haft premiär på Turtle Blues - sagan om Janis Joplin här i Östersundstrakten genom Estrad Norr. Musikerna jag fått den STORA äran att jobba med är: Tomas nyqvist på trummor, Mia Kempff på bas, Agnes K. Olsson på klaviatur och Jens Gustavsson på gitarr. Vi repade lör och sön och idag har vi kört två skolföreställningar. Vi kör två om dagen resten av veckan. Jättejättekul!!

30 september
Hemma tillbaks efter en hel helg tillsammans med Bengt Kyllinge och Lisa Swahn i Nykarleby i Finland. vi gjorde en konsert tillsammans med en duktig pianist där - Thomas Enroth. Konserten emottogs så fint av publiken. Starka och stora känslor! I mars ska vi göra två till konserter med honom... Jättekul!!! Vi fick också mycket tid att mysa tillsammans vi tre. Vi bodde på en liten herrgård och bastade varje dag. Tack Bengt och Lisa!

20 september
Igår spelade vi två föreställningar av Ta´t lugnt ta en Toy på Kalmar Teaters Soppscen. Vi var här även förra säsongen och spelade fyra shower av Toy. Så här skrev arrangören -Charlotte Aaby Hertzman- idag i ett mail: "Hej Cecilia, Solveig och Olle! STORT VARMT TACK för ytterligare två fantastiska Ta´t lugnt föreställningar på Soppscenen. Ni intar nu rekord på föreställningar och publik på Soppscenen, 6 i princip utsålda föreställningar för ca 580 personer! Vilken succé!"
Kommentar från vännen Maj, 86, efter föreställningen: ”Jag är så glad att jag lever så att jag får uppleva sånt här, jag tycker synd om de som är döda.”

18 september
Idag publicerades min tionde krönika i Mitt Dalarna. Vill du läsa din klicka HÄR

17 september
Hos goda vänner i Mariefred. Vi spelade Toy i Strängnäs igår. Ikväll blir det här i Mariefred. Imorgon kuskar vi ner hela vägen till Kalmar, sedan Ronneby och sist Ekeby utanför Malmö. Mysigt! Ta´t lugnt ta en Toy är en himla rolig föreställning att göra! Blir glad varje gång. Börjar så stillsamt och slutar så svettigt...
Vi i "Så vill jag bli" håller just nu tummarna att vi ska få åka till festivalen "Peace and Love, Chile" i november. Vi försöker hålla rent i almanackorna, medans arrangörerna ansöker om pengar för att få till det. Jag blir så sugen på att börja fräscha upp min knackiga spanska, men försöker hålla mig tills det eventuellt kommer ett klartecken...
Så håll tummarna för oss! 

3 september
Idag hade jag ett uppdrag på Företagarlunchen i Hedemora. Jag var intervjuare och "Nyfiken På..." Den här gången Håkan Arvidsson, chef på Handelsbanken i Hedemora. Väldigt rolig idé och väldigt lyckad. Att få lära känna personen bakom en titel.
Bengt och jag har gjort väldigt uppskattade undehållningsjobb för barn i olika åldrar. Så nu har vi satt ihop ett paket, en föreställning vi har döpt till "Gott och Blandat". Det kan vara skolklasser, barngrupper inom kyrkan, barnkalas etc... Klicka HÄR för info.
På lördag kör vi tre korta konserter på Saga-teatern i Hedemora. Det är konserten "så vill jag bli" där vi hyllar Björn Afzelius och hans verk. Medverkande är jag, Bengt Kyllinge, Lisa Swahn, Anders Larm, Stefan Jernstedt, Lollo Rosén och Fia Viktorsson.. Tiderna är 18.30, 20.00 och 21.30. Välkomna!

21 augusti
Idag publicerades min nionde krönika i Mitt Dalarna. Vill du läsa den så klicka HÄR

8 augusti
Fler spelningar har kommit in med "så vill jag bli". Konserten där vi hyllar Björn Afzelius och hans låtar.
Nu först kommer vi till Ljusdalsparken i Ljusdag, söndagen den 25 aug kl 18.00. Boka biljetter HÄR
Sedan kör vi tre korta konserter under Hedemoras Kulturnatt den 7 sep på Saga-teatern i Hedemora.
Konserterna kommer att vara ca 50 min långa och tiderna för dessa är; 18.30 och 20.00 och 21.30
29 november spelar vi i Säterdalen, 1 dec. i Gimsbärke, 4 och 5 dec i Kapellet i Husby, 6 och 7 dec på Villa Långbers i Tällberg
En spelning till som vi hoppas på att få till är på Gasklockorna i Gävle.
Sedan är hösten full så det räcker... Mest av turnérande med Ta´t lugnt ta en Toy
För mer info ang. spelschema, gå in på "Kalendarium".

24 juli
Idag publicerades min åttonde krönika i MItt Dalarna. Vill du läsa den så klicka HÄR

19 juli
De inplanerade konserterna av "så vill jag bli" är nu gjorda. Lyckliga ser vi framemot fler i framtiden. Det har varit så fantastiskt att få göra detta och få möta alla er som kommit för att dela detta med oss!! Insamlingen till barnhemmet i Uganda som vi kallar för "I Björn Afzelius anda" är nu uppe i totalt 27 584:- . Det är privatpersoner som anonymt lagt pengar till insamlingen under våra konserter, kombinerat med sådana som anonymt satt in pengar på bg 889-7027 (I Björn Afzelius anda). Visst är det fantastiskt?!

Nu är det bestämt att vi kommer att spela "så vill jag bli" på Villa Långbers i Tällberg 6:e och 7:e dec. Mysigt!!! Väldigt begränsat med platser! Ren lyx! Så hör av er till dom tidigt om ni vill gå...

26 juni
Idag publicerades min sjunde krönika i Mitt Dalarna, vill du läsa den klicka HÄR

16 juni
För nytillkomna vänner här på min hemsida kan jag berätta att det här är hemsidan för "humor,musik&allvar-produktion" som är mitt Cecilia Kyllinges bolag. Vem är jag? Till största delen jobbar jag som artist med blandad underhållning. Alla shower jag gör brukar innehålla de tre ingredienserna humor,musik och allvar i olika proportioner... Men sedan åtar jag mig också gärna regiuppdrag och spelar väldigt mycket teater med barn i skolorna genom Skapande Skola.
Nya utmaningar är mitt bränsle, vilket gör att jag inte följer en och samma stig hela tiden... Byter gärna spår och provar nytt...
Välkommen att klicka dig runt på sidan. Vill du komma i kontakt med mig, är min mailadress: cecilia@kyllinge.se

15 juni
Två rep har vi inbokade den här veckan med gänget som ska turnera Södra Dalarna ihop i sommar. Konserten heter "så vill jag bli" och vi spelar låtarna från min senaste skiva, med Björn Afzelius-låtar i ny tappning. Fantastiska människor och musiker i det här bandet! kommer både att bli ösigt och väldigt skirt. Mycket stämsång, då alla är fantastiska sångare också. Kul! Välkomna!! Vill ni veta när och var, kika in i "Kalendarium" här på sidan...

29 maj
Idag publicerades min sjätte krönika i Mitt Dalarna. Den fick titeln "att vara lat och smart". Vill du läsa den kan du klicka HÄR.

28 maj
Kul spelning idag tilsammans med Bengt för Kyrkofullmäktige i Bollnäs-Ovanåkers Församling. En och en halvtimmes underhållning om manligt, kvinnligt och samverkan... Tiden rusade iväg!!

27 maj 2013
Idag blev det beslutat att jag, Bengt och Lisa Swahn åker över till Finland i höst och spelar. En pianist kommer att joina oss där. Han tror att det kommer att dra folk då radion där har spelat och recenserat skivan väldigt fint! Ser vi framemot!!!

26 maj 2013
Spelning med Ta´t lugnt ta en Toy med anledning av Mors Dag på exotiska Ragvaldsnäs Dansbana utanför Gnarp. Fullsatt två veckor innan spelning, solen sken och det var fullt drag på publiken!

24 maj 2013
Hemma tillbaks från 500 mils roadtrip genom Europa. Min man Bengt bjöd mig med anledning av min födelsedag på en riktigt äventyrlig semester. Hälsade på vänner och bekanta i Tyskland, Italien, Frankrike och Holland. Körde på slingriga bergsvägar längs Route de Napoleon... Ja, helt fantastiskt helt enkelt! Nu är vi hemma tillbaks, och båda två är ivriga på att börja jobba igen!

10 maj 2013
Bilen packad för roadtrip genom Europa. Vi gör klart det sista innan avfärd. Cannes är målet. Storstadsbor som behöver andas lantluft är installerade här på gården och sitter nu och myser i trädgårdsmöblerna. Vårat första delmål är Tina som bor utanför Göteborg, sedan färja från Gbg till Kiel och vidare till Hayo i Frankfurt och familjen Fuchs i Ravensburg... Resten tar vi som det kommer, men målet är att när jag fyller 40 år, den 17 maj ska vi sitta på en liten uteservering i Cannes och dricka ett glas Rosévin... Får se om vi lyckas....

8 maj 2013
Idag damp M-Magazin ner i brevlådan. Fin artikel om mig och mamma Solveig Bergqvist-Larsson. Om hur det är att jobba tillsammans mor och dotter. Vill du läsa artikeln, kan du klicka HÄR

4 maj 2013
Idag ska jag iväg och vara med på Hedemora Blues Jam för första gången. Jag frågade om jag fick vara med då det var väldigt nytt. Det blev aldrig av då, och sedan har jag knappt haft en lördag ledig. Men nu ska det ske!!! Känns kul! Chrille Östberg har satt ihop ett gäng som blir "husband" för eftermiddagen och så har vi setts en gång och känt på; Bobby Mc Gee, To Love Somebody och Etta James`s I Just wanna make love to you. Så dom tre blir det... Och nu som klicken på moset, har Bengt sagt att han kommer att dyka upp med saxofonen. Spännande så det förslår!!

28 april 2013
Nu är det gjort! Flygresan till Uganda är beställd. I januari åker Bengt Kyllinge och jag till ett barnhem i Kabale som drivs av två svenska kvinnor. Läs om dem mer här i bloggen. Resan gör vi med en viktig mission; Vi kommer att vid vårat besök överlämna de pengar vi kan samla ihop till barnhemmet, fram tills dess! Nu är vi på gång!!! Ska bli såååå spännande! Vill du skänka pengar till detta så är bg: 889-7027.
Imorgon ska jag träffa tvåorna på Smedby skola som ska göra Snövit. Jag har skrivit om manuset så att alla i klassen har en roll. 15 elever=15 roller.
Mycket roligt som händer nu!

26 april 2013
Skapande Skola uppdragen avslutas ett efter ett för den hä terminen. Nu har jag satt upp Lilla Annas Dröm med ettorna i Vikmanshyttan och med en tvåa på Stureskolan. Tvåorna i Vikmanshyttan gjorde Snövit. Så många skratt, så många kramar, så många roliga stunder!! Tack alla barn!!!

24 april 2013
Idag publicerades min femte krönika i Mitt Dalarna. Vill du läsa den, så klicka HÄR.

15 april 2013
Hemma igen efter tio dagars turné runt Norrland. Det är konstigt, men jag är inte ens trött. Vi har haft så kul med de arrangörer och den publik vi har träffat, och vårat "maskineri" sins emellan har flytit på helt fantastiskt. Bilen har rullat på fint och varit snälla mot oss också. Jag riktigt längtar tills det är dags igen...

Fick mail från producenten på Yle-radio, där de pratade om- och spelade min skiva "så vill jag bli" i förra veckan. Det går inte att lyssna på från Sverige, men nu har jag iallafall fått veta att låtarna som dom spelade var "Ljuset" och duetten med Janne Åström; "Atlantis". Atlantis var typ den sista låten som jag trodde att radio skulle välja. Den är väldigt "icke-radio-mässig" på det viset att den är nära 8(!) min. lång. Men det är ingenting mot originalet med Björn Afzelius som var nära på 12 min... Så; KUL!

11 april 2013
Fick höra idag att skivan "så vill jag bli" har spelats och pratats om i Finska Svensk-språkiga radion. Jag har inte hört det själv, men så här skriver han jag fick reda på det av: "...fyra låtar spelades o programledaren berättade ganska ingående om skivan, så han måste ha kollat din hemsida då eller nåt. Viss info finns ju förstås på skivomslaget också...Han talade om din musik i väldigt positiva ordalag, så jag har på känn att den kommer att börja spelas en hel del!"
Visst är det kul??!! Så oväntat! Jag trodde svensk radio skulle vara intresserad av skivan. De har iochförsig spelat låten "Isabelle"  från skivan i många län, men ingen har gjort ett helt reportage... och så blev det i finsk radio som skivan togs på allvar.. livet är spännande!

4 april 2013
Bilen tvättad och tankad. Vinterdäcken fortfarande på. Nu packa kapsäck, bil och släp full för en rejäl TOY-turné norrut!! Ljusdal imorgon, Ås (Östersund) på lördag, sedan Holmsund, Bureå (skellefteå), Boliden, Norsjö, Sollefteå, Ersboda (Umeå), Näsviken och avslutar den 14:e april i Gasklockorna i Gävle. Om ni vill hitta mer information så kan ni hitta en del i mitt kalendarium annars är det nog Googla som gäller för att hitta respektive arrangör. Hoppas vi ses "Out there"!!

2 april 2013
Idag slog vi till. Planerar Roadtrip genom Europa i början av sommaren. Jag har bett att få fira min 40-årsdag i Cannes. Så vi kommer att bila genom Europa och träffa folk vi tycker om längs vägen...
Vi köpte en New York resa i slutet av sommaren när vi ändå var igång. Vi har varit hemma så mycket och jobbat så hårt så nu ska jag och Bengt få semestra lite framöver.. Mysigt!! Tack Bengt för att du tog tag i det!!! Och tack Marika för att du tar emot oss i New York!!!

29 mars 2013
Äntligen!!! Vi kommer att göra spelningar med låtarna från skivan "så vill jag bli" i juli!!
Premiär på Klippan i Dala-Husby den 1:a juli. 12:e juli är vi på Hönsgården i Nordansjö. 13:e juli på Smedjan i Stjärnsund och den 16:e i Capellet på Möljaveckan!!!
Så här ser gänget ut som ska musicera tillsammans:
Cecilia Kyllinge - sång
Bengt Kyllinge - saxofon mm
Fia Viktorsson - kör
Lisa Swahn - kör, percussion
Anders Larm - gitarr, klaviatur
Stefan Jernstedt - bas
Lollo Rosén - trummor
Hjärtligt välkomna!

20 mars 2013
I helgen gjorde vi sista föreställningarna på Klockargården i Tällberg med Ta´t lugnt ta en Toy de Luxe. Sista föreställningen var slutsåld till sista plats och trycket i rummet var enormt härligt. Efter sista föreställningens hopplock sov vi några timmar, sedan avfärd 05,00 till Kungälv. Den föreställningen var också slutsåld och arrangörerna fick mota folk i dörren. Nu när jag skriver detta sitter jag på ett rum på Frimurarhotellet i Kalmar. Vi gör fyra föreställningar på Kalmar Soppteater här. Arrangören; Charlotte hade först bokat in två föreställningar med oss, men märkte att biljtterna sålde på så bra så hon vågade sig på att lägga in extraföreställningar. Biljetterna hann ta slut på alla föreställningarna! Det känns så otroligt viktigt det här att det går så bra för arrangörer som vågar satsa på oss. Underbart kul!!!

Idag kom min fjärde krönika ut i Mitt Dalarna. Vill du läsa den klicka HÄR

20 feb 2013
Idag publicerades min 3:e krönika i Mitt Dalarna. Den fick titeln "Strid eller försoning. Läs den HÄR

15 feb 2013
Några urklipp ur lite fina artiklar om Toy och spelningarna vi precis gjorde i Åmål och Vara:
"Nostalgishowen Ta´t lugnt ta en Toy på Karlbergsteatern i söndags, visade sig vara en pärla. Cecilia Kyllinge som gjorde alla sångnumren med bravur. Kyllinge kunde sjunga allt, flirta med publiken och stod för massor av snabba klädbyten. Hon föreställde såväl Lill-Babs som Janis Joplin... Rutinerade keybordisten Olle Nyberg höll ihop musikpaketet och tillsammans med Cecilia Kyllinges omfångsrika röst lät det som en hel orkester."
"Allt sammantaget var Solveig Bergqvist Larssons ihopsnickrade föreställning en angenäm upplevelse med mycket igenkänning. Även för en 60-talist."

-Ove Rydh i Provinstidningen, Dalsland, den 12 februari 2013

"Gårdagens första föreställning föregicks av sopplunch innan det var dags att låta sig svepas in i en varm nostalgifilt med hjälp av Solveig Bergqvist Larssons humoristiska resa genom två decennier? Trevligare och mer nostalgiskt än så kan det knappt bli."
-
Lillemor Karlin-Flink i Lidköpings tidning den 13 februari 201

För hela artikeln, läs Provinstidningen.

13 feb 2013
Sitter på en fluffig dubbelsäng på underbara Bjertorps Slott utanför Vara med laptopen i knät. Här får man bo om man spelar på Vara konserthus och det har vi den fantastiska äran att få göra. Igår gjorde vi två utsålda shower och idag ska vi göra en kl 15.00. Och det är en abonnerad föreställning för "kultur i vården". Tre äldreboenden kommer med sina gamlingar. 75 stycken, varav 40 rullstolsburna. Är inte detta helt fantastiskt??!! Och vi ska göra en förkortad version av Ta´t lugnt ta en Toy. Tänk att få berätta om den tiden då de var unga och vi ska få sjunga DERAS låtar. Åh vad jag önskar att denna satsning spred sig till fler kommuner...
Det är nu bestämt att jag ska få åka upp till Estrad Norr nästa termin och få göra Turtle Blues - sagan om Janis Joplin tillsammans med några av deras anställda musiker och några frilansande. Det som är bestämt nu är att vi repar en helg och spelar en vecka.

26 jan 2013
Nu har jag och Ulf Westberg klippt ihop en fem-minuters-trailer av "Turtle Blues - sagan om Janis Joplin". Klicka HÄR

25 jan 2013
Nu är det klart att Petré Event ska hjälpa mig med PR/marknadsföringen av skivan "Så vill jag bli". Jag hinner inte och orkar inte göra allt själv, som jag borde... Skönt att få lite hjälp... En underbar kvinna på Petré PR&Event, Hedvig Andersson, kommer att driva detta med järnvilja...

22 jan 2013
Igår var jag och Bengt på efterfesten av Guldbagge-Galan. Vi träffade flera gamla bekanta bl.a Rafael Edholm som jag spelade in ett avsnitt av Dr Mugg tillsammans med. Han påminde mig om att han var en prutt (en ande) som hette Ali Baja. Han hade en utförlig beskrivning om hur han pruttades ut av antingen Marco eller Fredde Granberg... Det var tider det... Och sedan sprang vi in i Josephine Bournebush, så vi fick en chans att gratulera henne för fantastiska framgångar med Solsidan. Vi berättade också att vår favoritreplik är när hon och Fredde ligger i sängen och pratar. Hakan darrar på henne när hon gråtande säger: - "Top Notch!". Vi spolade tillbaks och såg den repliken typ fem gånger innan vi kunde gå vidare. Vi träffade också på min underbara gamla väninna Johanna Wilson och hennes man Håkan Lindhé som nu har startat Pocketentertainment med bl.a Felix Herngren. Och Thomas Hedengran som påminde mig om att han och Martina Haag gjorde en pjäs för länge sedan där jag var gästartist en gång, på just Berns... Sedan sprang vi också på Isabel, en kvinna som jag lärde känna i en kö på Wells Fargo bank i Malibu, Ca. Världen är liten.... Wow!
Buskul med lite fest! Hoppas det blir fler sådana!! Tack Petré PR&Event!

11 jan 2013
Ulf Westberg filmade Turtle Blues - sagan om Janis Joplin i Gasklockorna i Gävle innan jul. Nu har han gjort ett superbra jobb med att ha klippt ihop materialet: Vill du se den, klicka HÄR

5 jan 2013
Idag publicerades den andra recensionen av skivan så vill jag bli. Göran Karlsson har skrivit den och den finns med i Säffletidningen idag.
Betyg 3 av 5.
En respektfull tolkning av Afzelius musik
Björn Afzelius är en av våra mest folkkära artister de senaste 50 åren och det krävs mod att tolka hans musik. Jämförelsen med originalen är ju oundviklig
och när det gäller Afzelius kan man inte behandla hans låtar hur som helst om lyssnaren ska reagera positivt.
Cecilia Kyllinge, som gästade Säffle i höstas i föreställningen Ta det lugnt, ta en toy i Sagabiografen, lyckas dock hantera den här situationen riktigt bra
och det som genomsyrar den här plattan är en ärlig respekt för Afzelius och hans musik. Arrangemangen är lite modernare, produktionen likaså, men låtarna
hanteras med den värdighet de förtjänar. Att göra en version av Ikaros – en av de viktigaste låtar som har gjorts på svenska – kräver stort mod. Här inleder den plattan och den är onekligen plattans höjdpunkt.Cecilia Kyllinge sjunger duett med Janne Åström i Atlantis och det låter riktigt bra och hennes röst lyfter också fram låten The american way på ett skönt och lite suggestivt sätt – för att nämna ytterligare två av plattans fina låtar. Här finns också titelspåret Så vill jag bli
och tolkningar av Till min kära, Sång till friheten, Isabelle, Ljuset med flera.
Det här är inte bättre än originalen, men som jag ser det en fin hyllningsplatta till Björn Afzelius gjord med både omtanke och respekt.

(Göran Karlsson)

2 jan 2013
Bengt och jag hade köpt en utlandsresa för att komma iväg på en välbehövlig semester över jul och nyår. Resman som vi köpte biljetterna genom gick i konkurs och det visade sig att de hade inte betalt våra biljetter. Så när det var dags för semester hade vi varken pengar eller biljetter. Som tur är fick vi låna en kompis lägenhet i Stockholm några dygn. Vi gick på bio, sov och åt gott. Semestern blev underbar!! Men inte lång. Redan den 27:e dec var vi hemma tillbaks och började jobba.
Det som ligger framför oss nu att planera för Toy Klockargården i tällberg. Hur ska scenen se ut? Får vi upp en gammal 60-tals Chevy på scenen? VIlka kläder ska vi ha?...
Jag har också skrivit en hel del på manuset till skolföreställningen vi skriver på uppdrag av Konsumentverket; Bli inte blåst. Nu ska Bengt ha manuset i några dagar och jobba vidare. Vi brukar göra så. Vi turas om. Iställer för att sitta tillsammans, speciellt på det här "pill-stadiet" när ramen är satt...
Skivan har blivit recenserad av en tidning; DT (se nedan, eller på sidan "Media"). Hoppas det blir fler nu när det nya året är här..

27 dec 2012
Artikel i Dala-Demokraten om mig och skivan. LÄS HÄR: media/artikelkvinnor.pdf 

19 dec 2012
Första recensionen av "så vill jag bli" publicerades idag i Dalarnas Tidningar och löd så här:
3 av fem dalahästar
"När Cecilia Kyllinge tar sig an Björn Afzelius låtskatt ger hon den en fräsch personlig touch. Med utgångspunkten att en plankning av låtarna är mindre intressant har låtarna fått nya arrangemang. Det mår de bra av. Resultatet är ett fylligare och mer spännande utförande är originalens lite stelare utförande. Körer, blås och stråkar samt en djärvare rytmik gör att tolkningarna känns relevanta.
Värt att nämna är att Olle Nyberg som producerat, mixat och spelar keyboards även producerat tre av Afzelius skivor. Det bidrar säkert till att Afzelius själv känns så närvarande i tolkningarna."
- Anders Rosesund, DT

Nu kan skivan "så vill jag bli"även köpas elektroniskt. Gå in här: http://www.cdbaby.com/cd/ceciliakyllinge2

12 dec
Min första krönika var med idag i dagens Mitt Dalarna. kul!! Chefredaktören Fredrika Hillervik har bett mig fortsätta vara krönikör, vilket gjorde mig så inspirerad att jag redan skickat in en till, till henne...

10 dec 2012
Skivan "så vill jag bli" har nu tre veckor på nacken och varje dag är det alltid någon liten beställning som kommer in. Flera har tänkt på den som en fin julklapp! Några företag har också köpt in den till sina anställda. Sån´t är alltid kul! Hoppas fler kommer på samma idé....

Det börjar plana ut lite inför jul. Bengt och jag underhöll på julbord i lördags och nu har jag bara ett projekt kvar att genomföra innan jag ska ta Jul; Uppspel av "Pricken - sagan om den lilla prickiga kaninen". Det är eleverna på Vikmanshyttans Skola som håller på att öva in pjäsen. 2:orna ska spela upp för sina föräldrar. 3:orna ska spela upp för förskolan och även för hela skolan på skolavslutningen. På fritids är det en febril verksamhet av kaninöron-tillverkning. 

2 dec 2012
Min första krönika till DT:s nya bilaga mitt Dalarna har blivit godkänd av Fredrika Hillervik. Känns väldigt kul! Vet inte exakt vilket datum den kommer i tryck, men håll utkik. Tycker dom att den är bra nog, kommer jag att få fortsätta skriva en gång i månaden i ca ett halvår framåt...
Jag och Bengt har skrivit ett första utkast på pjäsen/showen som vi skriver för gymnasiet på uppdrag av konsumentverket i Dalarna. den ska vara rolig och samtidigt upplysande om trender, konsumtion, fällor man kan hamna i, konsumentens rättigheter etc.. Vi tror föreställningen kommer att bli jättebra och vi har anlitat två skådisar till Edvin Erlandsson och Fanny Lundberg. Båda 19 år gamla. Känns superbra!

På torsdag drar jag igång repetitionerna av "Pricken - sagan om den lilla kaninen". jag har skrivit ett manus utifrån boken med samma namn. Eleverna i andra och tredje klass i Vikmanshyttan ska få sätta tänderna i detta roliga projekt. Går allt vägen som vi har tänkt kommer tvåorna att spela upp för sina föräldrar och syskon och treorna för hela sin skola på skolavslutningen inför julen... MYCKET spännande!!!

19 nov 2012
En stor dag idag!!!
Skivan "så vill jag bli" har blivit levererad!!! Jag längtar så efter att få sätta mig och skicka den till alla medverkande.... Dessutom har vi IDAG skrivit kontrakt med Klockargården om att köra 12 föreställningar av Ta´t lugnt ta en Toy där i feb och mars 2013. Det rör på sig...
Jag har också tackat JA till att bli krönikör! En sådan ära att bli tillfrågad! Det är till en ny bilaga till Dalarnas Tidningar som ska heta Mitt Dalarna. Jag får prova en vecka, tycker dom att det är bra nog, får jag fortsätta i fem, sex månader. Håll tummarna, för jag har väldigt många idéer om vad jag vill skriva om...

12 nov 2012
Imorgon ska vi spela första lunchföreställningen på Göteborgs Stadsteater av Ta´t lugnt ta en Toy. Vi har fått hjälp idag av Arturo Hernandez som dels är vår tekniker, men framförallt så är hans största uppdrag att lära oss hitta i dessa labyrinter av hissar, pasér-kort, dörrar och koder. Hjälp! Vi har fortfarande inte en aning om hur man tar sig från logen till scenen. Vi får börja gå tidigt innan show-time, så vi har tid att ringa efter lots om det skulle skita sig...
Kul ska det bli iallafall. Jag hade värsta förkylningsfrossan igår natt. Över 39 i feber, trodde aldrig jag skulle kunna stå upp idag... Men,men det gör jag även om det är med lite hjärtklappning och svettningar...
Kul ska det verkligen bli!!

Skivan "Så vill jag bli" där jag tolkar Björn Afzelius är nu inlämnad på pressing. Hjalle Östman har gjort en skitsnygg layout... igen! Han är grym! Jag längtar efter att få skicka ett ex. och tacka alla inblandade. Väldigt många som har gjort en insats på skivan just för att det är både stråk och blås och kör...

29 oktober 2012
Gjorde några spelningar med förkylning förra veckan. Och det är väl själva sjutton att hur försiktig man än försöker vara och hur mycket man försöker kurera sig emellan spelningarna så klättrar förkylningen ner i luftrören och på stämbanden. Så innan spelningen igår i Jönköping var jag helt tyst i fyra dygn och bara hoppades... Det var SÅ NÄRA att vi var tvugna att besluta oss om att ställa in. Rösten var i riktigt dåligt skick, MEN dagen innan giget hade det gått så pass åt rätt håll att vi ändå fattade beslutet att spela. Och det gjorde vi igår, och rösten var bara bättre efter spelningen än innan. Så det fortsatte att gå åt rätt håll. Puh! Vilken lättnad. Spelningarna radar nämligen upp sig som ett vackert pärlband här framöver, så det hade varit fruktansvärt om det hade knutit sig... Kan man som sångerska ta någon slags sjuk-försäkring för sånt här? Instrumentet man har är ju jätte-skört! Katastrof om man skulle behöva ställa in en veckas spelningar ju... Ikväll ska vi spela i Mullsjö och imorgon i Skillingaryd. Så nu myser vi -jag, mamma Solveig och Olle Nyberg- på Tokeryds Herrgård där vi ska bo i hela tre dagar. Så lyxigt! Dessutom bor min mans dotter här i Jönköping så vi ska passa på att ta en lunch idag. Livet är gott!

20 okt 2012
Klockan är 05.28. Om en timme kommer mamma Solveig hit och vi ska åka till Gävle och göra våran "Hålla lågan levande" för fosterhemsföräldrar. En föredragsföreställning där vi blandar att Solveig föreläser utifrån sin bok Låtsasamorsa och sin erfarenhet som adoptivmamma och jag sjunger låtar så som; Toviga Fågelbarn, A wishful mind och Från en mor. Vi spelar också upp sketcher. Ett mycket uppskattat koncept. Det var länge sedan vi gjorde "Håll lågan levande". Nervöst och kul, känns det!

Waves 4 Water har fått problem med sin hjälpaktion på Kuba. Så vattenprojektet där som jag samlat in pengar till, står still just nu. Jag återkommer med info. Jag och Bengt har iallafall beslutat att åka till Los Angeles över jul och träffa bland annat Waves 4 Water och förhoppningsvis få besöka deras senaste hjälpaktion; i ett indian-reservat där vattnet var Potassium (Sulfat?) - förgiftat. Så i början av nästa år hoppas jag på att ha lite mer info om hur projektet kommer att avlöpa.

Skivan "Så vill jag bli" är masterad och klar. Hjalle Östman jobbar med layouten. CO-print ska pressa. Åhhhh så spännande!!

17 okt 2012
Känner mig glad och nöjd idag. Två dagar med Turtle Blues - sagan om Janis Joplin dagtid för elever, och Elvis&Janis kvällstid genomförda. Kul koncept! En dag på Saga i Hedemora och Folkan i Säter. Så mycket jobb att arrangera, men vilken belöning att få genomföra! Musikerna är ju bara "out of this world"-fantastiska: Olle Nyberg, Klas Anderhell, Daniel "Bjucken" Lindblom och Anders Olsson. Vilket gäng!! Nu hoppas Bengt och jag att fler arrangörer köper detta koncept, så vi får ut och göra det här fler gånger. För info, gå till "Shower".

28 sep 2012
Idag blev mitt projekt "I Björn Afzelius anda" färdig-financierat på Crowd Culture. Jag hade satt målet 20 000:- och det var så många som ville vara med och stötta att kvoten fylldes redan efter 6 veckor. Vi hade 3 månader på oss egentligen.

Imorgon åker jag upp till Ljusdal. En mycket driftig kvinna som heter Ulrika Persson har tagit över Kolsvedjastugan i Ljusdal och ska arrangera festligheter där. Den här första kvällen ska gå i Elementet Vatten. Jag är inbjuden både som värdinna och till att berätta om tankarna runt mitt projekt runt Waves 4 Water. Dessutom ska Flögsta Källa berätta och Järvså Grottbad berätta om sina verksamheter. Jag har också -till min glädje- fått med mig sångaren, gitarristen och låtskrivaren Stefan Olsson som bor i Ljusdal att underhålla tillsammans med mig. 

25 sep 2012
Jag gör mig redo för Ta´t lugnt ta en TOY på Valhalla i Sandviken ikväll.

Vi har precis varit ute på en mycket lyckad och kul Värmlandsturné!!! Är lite förvånad över att inte så många vänner och bekanta från "förr" kom. Jag bodde i Hagfors och Ekshärad från jag var 6 år till 19, och trodde -lite naivt kanske- att många av mina gamla lek- och skolkamrater, skulle dyka upp och stanna på lite "eftersittning" efteråt. Men kan lugnt säga; Tji fick jag! Jag antar att folk har mycket att göra... för inte KAN det väl vara Jante-lagen som spökar.... väl?

10 sep 2012
Sitter på ett Vandrarhem i Härnösand och skriver. Har lite ledigt. Jag har tidigare idag sjungit några låtar från skivan "Till S" i pappa Göran Larssons föredrag utifrån boken "Skamfilad". Snart ska vi lämna Vandrarhemmet för att åka och, äta innan nästa föreläsning kl 18.30 ikväll.

Nu på onsdag drar ett kul projekt igång. Jag ska träffa förstaklassarna på Vikmanshyttans skola och spela teater med dom. Senare den här terminen ska jag även träffa andra- och tredjeklassarna. Det är tack vare någonting som heter "Skapande Skola" som det här är möjligt. Jag har gjort det på andra skolor och det brukar vara jätteroligt både för mig och barnen! Inte bara roligt -VIKTIGT som sjutton! Får många barn betyder det här väldigt mycket för resten av livet! Vi får inte tappa de kreativa ämnena i skolorna!!! Dom är livsnödvändiga!!

Bengt Kyllinge och jag har också fått ett spännande uppdrag att bita i under den här terminen. Det är Konsumentrådgivarna i Dalarna som har bett oss att sätta ihop en föreställning för gymnasieungdom ang. "Skuldfällor" såsom SMS-lån, "konsumtion", "överkonsumtion", "reklam" etc... Mycket spännande uppdrag som vi ser framemot att sätta tänderna i...

8 sep 2012
Dagens nyhet: Nu går det att köpa låtarna från showen Ta´t lugnt ta en toy en och en, digitalt. Låtarna är studioinspelade och det går alltså att köpa låtarna digitalt; en och en eller hela skivan. Klicka HÄR så får du se...

4 sep 2012

Kellie Edland som har tillverkat den här hemsidan, håller nu på att -pö om pö- uppdatera den. Hon har lagt in fler länkar och foton. Dessutom har vi lite fler nya shower som ska in... Vi kommer snart att ha en helt ny sida som heter Musik&Media med musiken från skivorna, filmsnuttar från showerna, plus ett litet urval av media; såsom lite artiklar och radio... Så välkommen tillbaks!!

27 aug 2012

Tillsammans med den fantastiska sångaren Janne Åström, la jag och Olle Nyberg sista pusselbiten på plattan. Janne Åström och jag sjöng duett på Björn Afzelius Atlantis. Nu är det till att börja planera släppet....

25 aug 2012

Idag har vi firat mamma Solveigs nya barndomsroman Ögona Böj. Med pompa och ståt! Min mamma är helt fantastisk! Jag är så stolt!!!
Den 9:e sep släpper vi boken i Stockholm tillsammans med showen Ta´t lugnt ta en toy.

16 aug 2012

Idag känns som en bra dag att släppa nyheten om ett superspännande projekt som är på gång, plus att jag också ber om din hjälp!

Jag är i slutskedet av att göra färdigt en skiva, tillsammans med Olle Nyberg. En skiva med 11 av Björn Afzeliu
s fantastiska låtar, i ny tappning. CD-skivan är till stor del inspelad i Olles "Solstudion" på Sollerön. Olle var Björn Afzelius pianist och skivproducent under 15 år.

Björn Afzelius var en rättsaktivist-kämpe, som kämpade för de små och utsatta i samhället. Han värnade om -och vurmade för- människors rättigheter.
I samband med att skivan släpps, vill jag hedra Björn genom att genomföra ett projekt i hans anda.

Jag bodde i Los Angeles några år och lärde där känna människorna bakom den lilla, ideella organisationen Waves for Water.

Deras mission är att de åker till fattiga länder och förser folket med resurser (filter) hur de ska rena sitt dricksvatten.

Waves for Water gör sig redo i höst för nästa aktion på Kuba. Kuba är ett land, där även Björn var mycket aktiv. Därför känns det som om att det är meningen att jag ska göra en hjälpinsats tillsammans med dem. Om du klickar på den här länken får du se en ordentlig presentation hur jag tänker mig genomförandet/projektet: http://www.crowdculture.se/se/projects/i-bjorn-afzelius-anda

Om Du tycker projektet är bra, gå in och stöd det ekonomiskt är du snäll. Även en liten summa betyder jättemycket! Det är nämligen så att när Region Dalarna ser att privatpersoner satsar på projektet, så kommer dom också att göra det, med ungefär lika stor summa.


27 juli 2012

Idag sändes mitt -Cecilia Kyllinges- Sommarprat i P4 dalarna. Vill du höra programmet, klicka HÄR.

23 juli 2012

Idag har jag varit till Radio Dalarna och spelat in Sommarprat. Det kommer att sändas på Radio Dalarna P4 nu på fredag den 27:e juli mellan 11.00 - 12.00

Bengt och jag har sjösatt musik-föreställningen för barn om Bockarna Bruse. I Skottes Musikteaters regi. En jättefin föreställning som vi är så glada att nu få ha en del i. Med fantastiska dockor tillverkade av Madelene söderblom.

9 juli 2012

Inslag i GävleDala-Nyheterna idag om Ta´t lugnt ta en TOY på Klippan i dala-Husby. Vill du se, klicka HÄR

8 juli 2012

Idag spelades den sista föreställningen av Gröna Grannar på Skinnarbacken i Husby. Sammanlagt kom det ca 2500 pers på de sju föreställningarna. Detta trots att det spöregnade två av kvällarna. Det är vemodigt att demolera ner scenografin i kartonger och separera från gänget, MEN vi är alla så stolta över det vi tillsammans har åstadkommit. (Fotnot: Jag har regisserat föreställningen. Jag spelar inte själv med.)


25 juni 2012

Nu är vi mitt i sluspurten med repetitionerna med Husby Spelet som i år är en nyskriven pjäs som heter Gröna Grannar. 14 pers står på scen, ca 3000 pers. brukar komma och se spelet varje år och jag regisserar för fjärde året i rad!!! Det är spännande med sådana här omfattande projekt hur problem uppstår som man aldrig kunnat förutse. En rätt så stor del av pjäsen är tänkt att utspelas i den vackra lummiga skogsbacken precis bredvid scenen. Där skulle trädkramarna hålla till... För några dagar sedan när vi kom för att repa, var skogen avverkad. Finns ett ensamt sly som klarade sig undan och fortfarande står upp, plus en massa ris... Föreställningen kommer att bli fantastisk och omgivningen är förtrollande fin (trots skogsavverkningen!) Hjärtligt välkomna!!! Om du vill se vilka dagar/tider som Gröna Grannar spelas klicka på "Kalendarium".

Skivan med låtarna som vi har med i Ta´t lugnt ta en TOY har kommit!!! För bara några dagar sedan lade jag upp två smakprov. Här kommer två stycken till: Fat Mamy Brown      och     Jazzbacillen21 juni 2012
Idag kom skivorna!!!! Yippie!!! Vi har spelat in 10 av låtarna som vi har med i föreställningen Ta´t lugnt ta en TOY! Bara gamla godingar: Jazzbacillen, En tuff brud, Tennessee Waltz, Glad-Medley (Den som glad är, Ett glatt humör, Vårat gäng, Bättre och bättre dag för dag), Augustin, Fly me to the moon, Fat Mamy Brown, Kyss mig, Itsy Bitsy och En så´n karl. Det är en glad skiva som verkligen går att njuta till både i hängmattan och medans man städar eller kör bil. Den håller MYCKET hög kvalitet!!! Den är nämligen inspelad i Solstudion hos Olle Nyberg, och den karln han gör då ingenting halvdant!
Här nedan finns två smakprov. Bara klicka på titeln, så spelas låten upp:

  En sån karl            Tennessee Waltz

Skivan finns att köpa på Hantverksboden i Dala-Husby, eller genom att maila mig på cecilia@kyllinge.se. Den kostar 100:- + ev. 20:- i frakt. Naturligtvis kommer även skivan att kunna köpas i samband med våra föreställningar också.

5 juni 2012

I slutet av förra veckan spelade tvåorna på Västerby skola upp pjäsen om Pricken. Både för sina föräldrar och för resten av skolan. Eleverna var FANTASTISKA! Jag förundras över den enorma kapacitet så pass små människor besitter! Wow ett gäng åttaåringar med rätt fokus kan verkligen besitta berg! Med all deras energi riktad åt rätt håll... Ojojoj!!! 
Det var deras klass-lärare Thomas Larsson som kom med den här idén. Tack vare pengar från Skapande Skola blev det möjligt. Hoppas fler skolor hakar på! Att få prova på teater tror jag är OVÄRDERLIGT för många elever!! 
Här är en artikel om "Pricken" som var i Södra Dalarnas Tidning idag (bara klicka på länken):
Artikel med elever på Västerby skola om Pricken

Nyheter 25 maj 2012

Fick reda på igår att våra fem föreställningar av "Ta´t lugnt ta en TOY" som är inbokade som lunchteater på Göteborgs Stadsteater, blev alla slutsålda på ETT DYGN!!! Hoppsan, hejsan, helt otroligt!!! Haha, tänk om det kunde hända när man arrangerade själv?! Wow, va mycket lättare livet skulle vara...

Nyheter 18 maj 2012

Bengt Kyllinge och jag ska inleda ett samarbete med Skottes Musikteater. Vi ska repa in deras föreställning om Bockarna Bruse, så de kan skicka ut oss på turné under deras vingar. Underbart, tycker vi, som nästan alltid får driva våra egna projekt. Preimär blir i Orsa den 22:a juli!!!

Jag blev också uppringd igår av Jon på Radio Dalarna. Ska få vara sommar-pratare i sommar. En sådan ära! En timme får jag. Instruktionen är att "berätta om upplevelser och känslor från livet", plus att spela musik jag tycker om. Vi ska spela in den 16:e juli, och det kommer att sändas den 27:e och 31:a juli. Det svåra här kommer att vara att välja tråd...

Jag repeterar Pricken med 2:a-klassare i Västerby. Åh vad vi skrattar!!!! Barn är ju så helt fantastiskt roliga Efter en timme är vi alla heeeelt slut!

Nu finns biljetter att köpa på Husby Lanthandel och Bokia i Hedemora till Ta´t lugnt ta en toy i Husby den 5:e juli!
Biljetter finns också att köpa på Bokia i Hedemora och på Stjärnsunds Lanthandel till TOY i Smedjan den 20:e juli.

Nyheter 28 april 2012

Ett projekt som hittills varit hemligt är att jag håller på att spela in en skiva som kommer att släppas till hösten. Nu är det bestämt att ett litet "smygsläpp" av låtarna kommer att ske den 4:e augusti i Sveaparken i Hedemora. Det är fantastiska Christer Kärvemo som även i år sätter ihop en dag för hela familjen. Otroligt hur han får ihop det!!! Hoppas ni kommer till Sveaparken då, för då lovar jag att berätta mer om detta enormt spännande projekt och vi kommer att spela låtarna från den kommande skivan...

Nyheter 19 april 2012

En stor nyhet idag är att min underbara mormor Helen fyller 90 år!!
En annan väldigt rolig nyhet är att den kommande höstturnén med Ta´t lugnt ta en TOY växer. Vi får in fler och fler förfrågningar. Bl.a ska vi spela en hel vecka på Göteborgs Stadsteater i november! Jätteroligt!!! Nu får vi se om Stockholms Stadsteater och kanske tillochmed Dalateatern hakar på...

Nyheter 13 april 2012

Tre mysiga Dala-spelningar blir det i sommar med Ta´t lugnt ta en TOY; I Dala-Husby under Husby-veckan, i Smedjan i Stjärnsund och på Forsnäsgården. Tre exotiska och supermysiga besöksplatser sommartid!

Ett till roligt koncept som fallit på plats till hösten: I somras slog vi ihop två shower i Smedjan i Stjärnsund; Cecilia Kyllinges "Turtle Blues - sagan om Janis Joplin" och Bengt Kyllinges "Vem var Elvis?" om Elvis Presley, och hade en helt underbar kväll. Vi var 6 pers på scen och ca 300 i publiken.  Här kommer dom glada nyheterna!!! Precis samma koncept är nu inbokat måndagen den 15 oktober på Saga-teatern i Hedemora och tisdagen den 16:e april på Folkan i Säter. Musikerna är världsklass!!! Så kom och upplev Rock n´Blues kombinerat med berättelser runt två stora människoöden. Klicka HÄR för att se affischen

Nu är alla skådisar tillsatta till sommarspelet på Skinnarbacken i Husby i sommar. Så nu har vi intensiva två månader framför oss att sätta ihop den här helt nya -rykande färska- pjäsen; Gröna Grannar.
Jag har börjat skriva teatermanus av sagan "Pricken". Under några intensiva tillfällen ska jag och 2:orna på Västerby skola sätta ihop den tillsammans. Jag ser framemot det här och jag har hört ryktas att eleverna också gör det! Kul!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyheter 30 mars 2012:
Den här veckan har vi kört fyra föreställningar av Ta´t lugnt ta en TOY. Ikväll är den femte på Hedenborg i Svärdsjö. Det kommer nog rätt mycket folk, för vi har 150 förbokade och där kommer folk mest direkt på dörren. Blir nog tryck i salongen.
Det är helt otroligt vilken rolig publik vi har haft på dessa TOY-spelningar. Folk har varit riktiga "stor-skrattare" och sjunger med i låtarna så man tror taket ska lyfta! Wow!!!! Hoppas vi kan spela den här föreställningen länge länge...
Tänk om körer skulle vilja samarbeta med oss på olika orter, eller köra showen med symfoniorkester... Låtarna är ju perfekta för både och...

Vi behöver fortfarande en till manlig skådis till Husby-spelet i sommar, innan vi är kompletta! Det är ett fantastiskt roligt gäng att vara med och manuset likaså! Så hör av dig, du som drömmer om att stå på scen!!!
Jobbet med 2:a klassare på Sture och Fyrklöverskolan i Hedemora har varit enormt spännande och kreativt. Vilka underbara barn! Kreativiteten, fantasin och engagemanget flödar! Jag förstår nu vilken viktig del det är det här med drama/styrd lek/musik/sång. Det är så mycket som obemärkt tränas; att våga bli sedd, att ta in varann, samarbete, att skapa utifrån egna idéer/ett eget frö. Sådant som man MÅSTE ha med sig in i vuxenlivet. Så ni lärare som inte känner er trygga i att leda sådana här övningar; ta hjälp av mig/oss!!! Jag tar så gärna fler sådana här uppdrag. Västerby skola har bett mig att komma och göra teater av barnboken "Pricken". Det ser jag framemot! Ska sätta mig och snicka ihop ett manus, till att börja med...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyheter 7:e mars 2012:
Bengt och jag har den här veckan varit och träffat andraklassare på Stureskolan och Fyrklöverskolan. Vi har visat upp vad vi gör i våra yrken som artister och nu är barnen igångsatta att skriva berättelser. Två träffar har vi kvar med varje klass då vi ska rikta in oss mer på fysiska lekar och övningar. Förhoppningsvis ska vi kunna utgå en del ifrån deras egna berättelser.

Jag regisserar Husbyspelet även i år och vi repar varje tisdag. OBS! Vi behöver en man! gärna teatererfaren till en av rollerna. Ålder någonstans mellan 20-50 år. Hör av dig om du är intresserad på min mail! 

Vi har nya datum inbokade av Ta´t lugnt ta en toy. Se "Kalendarium". Biljetterna går åt som smör i solsken. Så glöm inte att köpa biljett snart om du är sugen att gå!

Skivan med låtarna från Ta´t lugnt ta en toy är på finslipnings-stadiet. Med låtar såsom; Tuff Brud, Åh en sån karl, Jazzbacillen, Augustin, Itsy Bitsy, Fly me to the moon, Kyss mig Honey Honey, Tennessee Walts. 10 låtar totalt. Riktigt riktigt bra blir den! Producent Olle Nyberg i sitt esse!!! Den kan beställas nu för 100:-/st + 20:- för ev. frakt.

8:e mars på Internationella Kvinnodagen har mamma Solveig Bergqvist-Larsson föredrag på Hedemora Biblioteket. "Att skriva sig hel". Kom dit! Kommer att bli jättefint!!!

9:e mars åker jag, mamma Solveig och Olle Nyberg ner till Trollhättan för att visa upp "Ta´t lugnt ta en toy". Hoppas många vill köpa showen så vi får återkomma dit ner för en turné.

10-11 mars ska jag på sångfortbildning i Sthlm för Vocalsoul. Kul!

Kram och välkommen in på sidan!
---------------------------------------------------

Nyheter, 4:e feb 2012:
Den nya hemsidan är klar: Www.HumorMusikOchAllvar.Nu

Nostalgishowen Ta´t lugnt ta en TOY har haft sina tre första föreställningar för utsälda hus!!! Läs mer om showen genom att klicka på ikonen "Shower". Där kan du också läsa vad pressen har skrivit om den.

Det blir fler chanser att se Ta´t lugnt ta en TOY. Klicka på ikonen "Kalendarium" för att se var och när showen spelas.

Cecilia Kyllinge och Olle Nyberg håller på att spela in en skiva med låtarna som är med i Ta´t lugnt ta en TOY. Skivan planeras vara klar i mars och kommer att finnas till försäljning i anslutning till föreställningen. Lyssna på smakprov genom att klicka på ikonen "Shower" och till länkarna vid Ta´t lugnt ta en TOY.

Cecilia Kyllinge regisserar Husby-spelet för fjärde året i rad. Det blir en nyskriven pjäs i år som heter "Gröna Grannar" –om oönskade kärlekar och livet på landet då Gröna vågen drog in i byn. Premiär på Skinnarbacken, Husbys hembygdsgård. Premiär blir lördagen den 30:e juni.

Rock-showen om Janis Joplin, som riktar sig till högstadie-elever och uppåt finns fortfarande till intresserade skolor. Möjlig subventionering finns det möjlighet att få, vilket i så fall innebär ett mycket förmånligt pris!!! Läs mer om" Turtle Blues –sagan om Janis Joplin", genom att klicka på ikonen "Shower".

Genom att klicka på ikonen "Kontakt" hittar du de olika sätten att komma i kontakt med mig!

Ser framemot att höra från dig!

Mvh Cecilia Kyllinge

Aktuellt
Galleri
Kalendarium
Media
Historia
Musik
Länkar
Kontakt
Skrivet
Gästbok

Shower

För vuxna (bokningsbara):

Bjällerklang - 50, 60, 70-talksshow om Julen
Länkar: Info-flyer, Affisch

Säg Algots det räcker - 50/60-tals nostalgi
Länkar: Info-flyer

Gryning - Tid För Goda Nyheter
Länkar: Info-flyer, Affisch

Så vill jag bli - Cecilia Kyllinge tolkar Björn Afzelius
Länkar: Info-FlyerAffisch, Trailer

Elvis/Janis - Tvåaktare om två Rock-legender; Elvis Presley och Janis Joplin.
Länkar: Info-Flyer, Press

Rockens kvinnor - en hyllning av kvinnorna inom genom Rockens historia
Trailer

Än du då? - humoristisk, musikalisk teatershow om att finna den rätta.
Länk: Info-Flyer

Känner vi varandra egentligen? - en föreställning om hur vi förställer oss och hur vi föreställer oss att vi har koll.
Länk: Info-Flyer
 

För äldreboende

Ta't lugnt, ta en Toy 45 min - med Solveig Bergqvist Larsson och Cecilia Kyllinge
Länk: Info-Flyer

Tag det rätta, tag Cloetta 45 min - med Cecilia och Solveig
Länk: Trailer

För barn/ungdom:

Spara på kraften - show för mellanstadiet om återvinning och att spara på jordens resurser.
Länk: Film

Få Råd - teater för gymnasieungdom om ekonomi och konsumtion. Skriven på uppdrag av konsumentrådgivare i Dalarna.
Länk: Info-flyer

Gott och Blandat - Cecilia&Bent Kyllinge, för barn
Länk: Info-flyer


Turtle Blues - sagan om Janis Joplin. - En föreställning riktad till ungdom, men som även vuxna älskar
Länkar: Info-flyer   Trailer       Press     Press      Film 

Teaterverkstad - För låg- och mellanstadiet
Länk: Info

Föreställningen om livet - Underhållning för högstadiet/gymnasiet med Cecilia och Bengt.

Tala om - Teater för högstadiet om medmänsklighet.
Länk: Info
 

Föreläsningar:

Hålla lågan levande - Föredragsföreställning för Familjehemsföräldrar
Länk: Info

Skamfilad
Länkar: Info

Styrketårar
Länkar: Info

 

Aktuellt
Shower
Kalendarium
Media
Historia
Musik
Länkar
Kontakt
Skrivet
Gästbok

Galleri

För att ladda ner de högupplösta bilderna,
högerklicka och välj "Spara länk som..."
    
Aktuellt
Galleri
Kalendarium
Media
Historia
Shower
Länkar
Kontakt
Skrivet
Gästbok

Musik

Låtar ur Myggjagare & Näbbstövlar

Länkar kommer snart!

Tag Det Rätta

Den fysiska skivan är SLUTSÅLD

Till försäljning 150:-/st
Cecilia Kyllinge tolkar Björn Afzelius

 
Smakprov:

 

Till S


Ta´t lugnt ta en toy - Låtarna

Den fysiska skivan är SLUTSÅLD
Aktuellt
Kalendarium
Galleri
Musik
Historia
Shower
Länkar
Kontakt
Skrivet
Gästbok

Media

Recensioner:
Recension av Ta´t lugnt ta en Toy från Säterdalen 17 juli 2013
Ta't lugnt ta en TOY 1
Ta't lugnt ta en TOY 2
Så Vill Jag Bli 1 - skivan 
Så Vill Jag Bli 2 - skivan


Filmer:
Trailer: Trailer för så vill jag bli
Konsert: Låten ”I Vårt samhälle” från Konsert/Skivsläpp ”Vårda dina Vackra Drömmar”
Konsert: Låten ”Varför gråter vindarna?” från Konsert/Skivsläpp ”Vårda dina Vackra Drömmar”
Trailer: Trailer för Myggjagare & Näbbstövlar
Trailer: Trailer för Rockens kvinnor
Musikvideo: Bengt Kyllinge. Återvinst
Reklamfilm: Selma Quality hotel i Sunne, 2010
Video: Cecilias skådespelarskola
Turtle Blues - Trailer
Turtle Blues - Hela föreställningen


Artiklar:
M-Magazin - om Solveig och Cecilia
Ta't lugnt ta en TOY
Turtle Blues
Nya dörrar öppna för kulturen i Dalarna" - Avesta Tidning
Var är kvinnorna i musiken?
Skapande Skola

Radio:
Cecilia Kyllinge pratar i Dala-Radio
Cecilia Kyllinge som sommarpratare i SR-Dalarna
Cecilia & Bengt Kyllinge intervjuas av Jon Norberg för ”Dalfolk” 2015

 

Aktuellt
Kalendarium
Galleri
Musik
Historia
Shower
Länkar
Kontakt
Media
Gästbok

Skrivet

Nyhet! Tankar i vargtimmen

I den lilla byn där jag växte upp gick allt sin lugna gång. Alla kände alla sedan generationer. Alla visste om allas göranden och havanden...

Men plötsligt hände något. "Stockholmskan" flyttade dit. Med vackra ben, på höga klackar och i en åtsmitande skinnkjol promenerade hon genom byn. Hennes vägvinnande steg fick det långa håret att gunga och hennes leende ansikte sökte andras för att hälsa. Men tji fick hon!

I den här novellsamlingen får du möta karaktärer som gjort intryck i mitt liv. De som bjudit mig på extra omtumlande möten. De som fått mig att tänka efter både en och två gånger.

Vi åker turnébuss med hårdrockare, hälsar på hemma hos Korky som bor under en presenning, minglar på kändisparty i Hollywood, gläds med hunden Stoffe på agilitybanan, för att slutligen strandsättas på en tågperrong i Sala.

Ljudbok Framsida av boken
 

OBS! Finns också som ljudbok. Boken inläst av författaren + bonusmaterial bestående av 4 låtar med densamme.

Barnbok: 100:- (+frakt 25:-)
Bok: Pris 100:- (+frakt 25:-)
Ljudbok: 150:- (+ frakt 25:-)
Naturligtvis blir det mängdrabatt vid beställning av större kvantiteter...

Barnbok:

HERA&LERA MÖTER STENMONSTRET

av Cecilia Kyllinge och Solveig Bergqvist Larsson
illustrerad av Kathrin Bergqvist Löfgren


Framsida av bokenBaksida av boken

Vill du köpa någon av böckerna? Kanske få den dedikerad till någon speciell? Skriv då till cecilia@kyllinge.se eller ring 076/2393336

 


Aktuellt
Shower
Galleri
Media
Historia
Musik
Länkar
Kontakt
Skrivet
Gästbok

Offentliga spelningar hösten 2017

så vill jag bli - en hyllning till Björn Afzelius

19 sep – Hultsfred20 sep – Hasslösa Bygdegård, Lidköping21 sep – Saga, Tidaholm22 sep – Nossebro23 sep – Hargshamn24 sep - Svärdsjö3 mars 2018 – Närpes4 mars 2018 – Vasa5 mars 2018 – NykarlebyGryning. Tid för Goda Nyheter:

29 sep – Sågtäktens BG30 sep – Folkan, Örnsköldsvik1 okt - Näsåker3 okt – Folkets Hus, Sorsele4 okt – Folkets Hus, Arjeplog5 okt – Gällivare6 okt – Röda Kvarn, Övertorneå7 okt – Robertsfors8 okt – Medan, Norsjö9 okt – Folkets Hus, Boliden10 okt – Medborgarhuset, Vännäs11 okt – Trångsviken12 okt - Stenhammaren, Mattmar13 okt – Centrum, Hammarstrand14 okt – Enångers BG, Enånger19 okt - Åby Folkets Hus, Åby20 okt – Hallsberg22 okt – Sätila BG, SätilaBjällerklang - 50, 60, 70-talsshow om Julen12 nov - Upplands-Väsby13 nov – Västerås14 nov – IOGT-lokalen, Arboga.15 nov – Paulinska salen, Strängnäs16 nov - Haninge kulturhus17 nov - Hörsalen, Norrköpinn18 nov – Ordenshuset, Virserum19 nov – Trelleborg21 nov – Folkets Park, Tomelilla22 nov – Alvesta23 nov – Blidsberg24 nov - Saleby bygdegård25 nov - Saleby bygdegård26 nov – Kulturen, Vårgårda27 nov – Torghuset, Smålandsstenar28 nov - Rydögården, Varberg29 nov - Träslövs bygdegård30 nov - Älvsåkers bygdegård1 dec - Källsjö bygdegård2 dec - Skällinge bygdegård3 dec – Folkets Hus, Oskarström4 dec – Kungälv5 dec – Nossebro6 dec - Borgårds Folkets Hus, Hällestad8 dec – Fagersta9 dec - Nybo bygdegård, Gustafs10 dec - Ludvika Folkets hus14 dec – Folkets Park, Hedemora15 dec - Kungsåra bygdegård16 dec - Jubel Bygdegård, Folkärna17 dec - Forum, Kvarnsveden12 jan 2018 – Yxlan-Blidö BG13 jan 2018 – Rådmansö BG, Gräddö14 jan 2018 - Skepptuna BGAktuellt
Shower
Galleri
Media
Länkar
Musik
Kalendarium
Kontakt
Skrivet
Gästbok

  Historia

Trissbingo - reklam med Cecilia och Ulf Evrén
Svart jord - av Catarina Divjak med bl.a Cecilia och Maria Kuhlander
Intervju från år 2000 (tror jag?). Jag intervjuas i Solfaktor, TV4 Värmland
När Josef Fares gick sin regi-utbildning på DI regisserade han mig och en motspelare i den här kortfilmen som heter "Slår du, slår jag".
Jag gjorde några uppdrag med Peter Zettman och Fredde Granberg. Här är några: Barbarella övningskör
Burts Konsultskola
En inte helt vanlig dag i bilaffären
Jag lärde mig mycket under mina år med "Dr Mugg". Vill gärna dela med mig av mina kunskaper: Cecilias skådespelarskola.
Aktuellt
Shower
Galleri
Media
Historia
Musik
Kalendarium
Kontakt
Skrivet
Gästbok

 Länkar

Anders Larm

www.anderslarm.se
       Anders Larm är bassisten som ständigt får traktera alla möjliga instrument och även sina stämband i föreställningarna vi gör tillsammans. Han är en viktig hörnsten i både "så vill jag bli - en hyllning till Björn Afzelius", "Gryning. Tid för Goda Nyheter" och "Bjällerklang".


Bengt Kyllinge

www.bengtkyllinge.se
       Komiker, Multi-musiker, Infotainer. Vi gör alla möjliga uppdrag tillsammans; konferenciers-uppdrag, skräddarsydd underhållning på olika teman och till olika evenemang. Bengt och jag har också flera färdiga shower: Så vill jag bli, Ändudå?, Vem var Elvis, Elvis/Janis

Solveig Bergqvist Larsson

www.solpennan.com
       Författarinna, Comedienne och Föredragshållare. Solveig har skrivit romanerna Låtsasmorsa och Skolbränd, och Ögona böj! Tillsammans med Solveig kör jag showerna "Bjällerklang" och "Säg Algots det räcker"

Göran Larsson

www.kopparormen.se
       Författare till boken Skamfilad och mycket populär föredragshållare. Göran har skrivit två av låtarna på min CD Till S; Vindarna Kommer och Lockarnas Dans. Jag sjunger på Görans föreläsningar; Skamfilad och den Trasiga Tryggheten.


Olle Nyberg

www.ollenyberg.com
       Pianist som rör sig obehindrat mellan alla genrer. Olle har spelat med dom flesta, men nämnas kan att han spelade med Björn Afzelius  i 15 år och producerade hans skiva; Elsignore. Det är Olles fingrar som spelar pianot på "Öppna Landskap" och han gjorde "Kär och Galen"-turnén med Ulf Lundell. Min hyllningsskiva till Björn Afzelius "så vill jag bli" är producerad av Olle.


Petra Kvännå

www.tatonproduktion.se
       Petra är enligt min personliga åsikt den mest fantastiska sångerska man kan uppleva live. Hennes sång letar sig rakt in i mitt hjärta! Rock och Blues när det är som bäst! Vi har "Show för Själen" tillsammans.


Christer Malmgren

www.christermalmgren.se
       Grym gitarrist, sångare och låtskrivare. Christer spelar gitarr på min CD "Till S". 
Fredrik Swahn

www.fredrikswahn.se
       Fantastisk sångare och underhållare. Vi har samarbetat i flera olika scenuppdrag, men jag har också fått äran att regissera honom i hans föreställning Lust att Våga. 
Madelene Söderblom

www.madelenesoderblom.com
       Make up artist och specialeffektare. Helt otrolig konstnär som jag har jobbat med i många olika projekt. Hon har transformerat mig både till varulv, utomjording och blodig yxmördare. Hon har gjort dockorna till Bockarna Bruse som Bengt Kyllinge och jag gör i Skottes musikteaters regi.


  Två svenska kvinnor driver ett barnhem i Uganda. Läs mer på deras blogg här: Våra skitungarCrowd Culture

www.crowdculture.se
       En internetportal där man både som privatperson och som företag kan gå in och ge pengar till olika kulturprojekt. 

Waves for water

www.wavesforwater.org
       Vänner till mig i Los Angeles som startat en hjälporganisation som ser till att folk runt om i världen har tillgång till rent dricksvatten.Cinemantrix

www.cinemantrix.com
Cinemantrix är ett prisbelönat produktionsbolag med filmstudio i Stockholm som gör spelfilm, reklamfilm och videoprodukter runt om i världen


      Mikael Wiehe - www.mikaelwiehe.se - Sångare och låtskrivare jag beundrar. Speciellt glad blev jag då han tog tid att ge mig ordentlig feedback på skivan jag gett ut med Björn Afzelius låtar.
Tack Mikael!

Klockargården i Tällberg - www.klockargarden.com

Husby Bygdespel - www.husbybygdespel.se 
 
Kenneth Johanssons Blogg - blogg.dt.se/alkoholisten

Dalateatern - www.dalateatern.se

Janne Åström - www.janastrom.com

Andreas Lidberg - www.andreaslidberg.com

Scenkonst Dalarna - www.scenkonstdalarna.se

Petra Kvist- www.petraproduktioner.se

Andersson & Byman Scenproduktion - www.anderssonbyman.se
Aktuellt
Shower
Galleri
Media
Historia
Musik
Kalendarium
Länkar
Skrivet
Gästbok

Kontakt

 
Telefonnummer: 076 - 2393336
E-mail: cecilia@kyllinge.se

Besök gärna gästboken och skriv en rad!

Webbdesign och -programmering av